"Рамщайн": Ще разтресем София

Немските метъл машини написаха обръщение до българските си фенове

"Рамщайн": Ще разтресем София | StandartNews.com

"Здравей, България. Идваме при вас. Чакаме с нетърпение фестивала "София рокс", за да разтресем земята. Скоро ще се видим". С тези думи "Рамщайн" се обърнаха към българските си фенове вчера. Немските метъл машини ще разтресат наистина стадион "Васил Левски" на 26 юли като хедлайнери на традиционния летен рокаджийски фест.

"Това, което си спомням ясно от концертите ни както в София, така и в други страни от Източния блок, е неподправеният глад на хората за нашите песни. Те се радват като малки деца в магазин за шоколадови бонбони, тъй като години наред са чакали да ни видят и тази енергия, която излъчват, се предава и към нас. Усещането е много хубаво", сподели преди дни китаристът Рихард Круспе.

Легендарните музиканти обаче вече са направили и специални поръчки за неограничени количества от прясно изпечено кафе и тъмна текила. Така те ще поддържат тонуса си в бекстейджа на стадиона. Преди лайфа си "Рамщайн" ще черпят вдъхновение и с шампанско Veuve Cliсquot. Черният цвят е забранен в гримьорните на бандата. По директива на мениджмънта те ще изобилстват от светлина и огледала в цял ръст.
Продукцията на групата, която буквално гори на сцена, пристигна с 25 тира в събота и в неделя. Затова бяха затворени паркингите пред стадион "Васил Левски". Вчера започна строежът на сцената. Предвижда се до сряда тя да е напълно готова, за да може в четвъртък и петък техническите екипи и тонрежисьорите на "Рамщайн" и останалите групи от феста да нагласят звука, каза Петър Петров, шеф на "Болкън ентъртейнмънт", която води "Рамщайн" за втори път в България.

Няма да е зле посетителите на четвъртото издание на феста да си носят каски, тъй като германците ще избухнат с по-мащабен спектакъл от онзи, който видяхме през 2010-а. За него са ясни само две неща: ще мине под девиза "Без огън и пиротехника няма концерт" и ще има поне един опит за "покушение" върху клавириста Кристиян Лоренц (предния път Тил Линдеман се опита да го запали във вана).

Това ще се случва на сцена висока 18 метра, дълбока 22 и широка 32. На практика съоръжението покрива почти целия сектор "Г" на националния стадион. То пристига директно от Рим, където легендарните германци имат концерт дни преди шоуто си в София. То ще е единствено на Балканите тази година. Озвучаването е дело на реномирани западни фирми.

Все още не е ясно кога пристигат "Рамщайн". Според Рихард Круспе обаче лудите металисти имат намерение да си припомнят софийските потайности в рамките на два дни.

Освен "Рамщайн" в мегакупона ще се включат още бандите Bullet For My Valentine, Dorrn, Spineshank, Enslaved, Hamatom. Немският отбор на Тил Линдеман освен през 2010 са идвали в страната няколко пъти, но неофициално.

Познай отговора и виж "Рамщайн" на живо!

Стани един от четиримата късметлии, които ще грабнат двоен билет за огненото шоу на "Рамщайн" на 26 юли!

Отговори на следния въпрос:

Коя е приказката, която клипът на известната им песен Sonne пресъздава:

а) Снежанка и седемте джуджета
б) Новите дрехи на царя
в) Червената шапчица
г) Рапунцел

Прати твоя отговор на [email protected] !
Късметлиите ще обявим в броя на "Стандарт" в четвъртък. Успех!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай