Пускат евтини билети за "Набуко"

Орлин Горанов ще облече костюма на Измаел

Пускат евтини билети за "Набуко" | StandartNews.com

Шефовете на НДК правят специален жест към публиката в чест на 24 май - пускат билети на специални цени за "Набуко". Безценните талони струват само 10 лева и, естествено, са в ограничено количество. Могат да бъдат закупени от касите в НДК и на Ticketportal.bg.

Бляскавият спектакъл на Операта в Стара Загора ще събере публика на 17 май от 19 часа в зала номер едно. Меломаните ще аплодират Крум Гълъбов като Набуко, Елена Баръмова като Абигайл, Даниела Дякова като Фенена. Гостите са Ивайло Джуров като Захария и Орлин Горанов като Измаел. Режисьор е германката Анете Лайстеншнайде, диригентът е маестро Стефан Линев. Пищните декори и костюми, някои от които са донесени от чужбина специално за "Набуко", допълват неповторимото усещане и атмосфера. Елитното събитие е в афиша на традиционния "Салон на изкуствата" и се посвещава на 100-годишнината от рождението на великия Борис Христов.
"Набуко" е сред най-известните опери на Верди. Действието се развива през 586 г. пр. н.е. Във фокуса на интригите е вавилонският крал Набуко, който напада евреите в Йерусалим и ги заточва извън родината им.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай