Публикуват невиждани есета на Дж. Р. Р. Толкин

Текстовете са за измислената Средна земя, където се развива действието на "Властелинът на пръстените"

Публикуват невиждани есета на Дж. Р. Р. Толкин | StandartNews.com

Невиждани досега есета на известния фентъзи писател Дж. Р. Р. Толкин ще бъде публикувани за първи път през 2021-а, пише "Гардиън". Текстовете са за измислената Средна земя, където се развива действието на класиката в жанра "Властелинът на пръстените".

Новата колекция от текстове е предоставена за издаване от фонда на Толкин и ще се казва "Особености на Средната земя", като се очаква да бъде публикувана през юни, предаде Би Ти Ви. Издателството, което се наема със задачата е същото, публикувало текстове като "Децата на Хурин", "Берен и Лутиен" и "Падението на Гондолин" – все текстове на Толкин, които така и не са стигали до неговите почитатели. Според редакторите есетата обхващат обширна тематика. В тях Толкин пише с големи подробности за елфическата безсмъртност и прераждане, боговете на Средната земя, география на Гондор и земите с чудовища на Нуменор.

Първата книга на Толкин, която се развива в Средната земя е романът за Билбо Бегинс – "Хобит", следван от сагата "Властелинът на пръстените". Според редактора на издателството Крис Смит Толкин е продължил да пише за любимата си Средна земя до края на живота си.

"За него средната земя е част от един огромен свят, който трябва да се изследва. В тези текстове Толкин разкрива въображаемите си пътешествия из Средната земя, благодарение на които е разбирал по-добре собственото си творение", коментира Смит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай