Продават къщата на Коста Цонев

Вдовицата Ели иска близо милион за имота в Бистрица

Продават къщата на Коста Цонев | StandartNews.com

Девет години след смъртта на Коста Цонев неговата вдовица Ели е обявила за продан къщата им в Бистрица на цена, която гони един милион лева. Големият актьор, който си отиде на 25 януари 2012-та, остави няколко имота на жените и децата си. Преди доста време първата му съпруга Анахид Тачева продаде апартамента им в столичния квартал Лозенец, купен преди десетилетия, когато Митко и Теодора Цоневи все още са съвсем малки. Тогава Коста бърза да обзаведе семейството със свястно жилище, след като родената на пъпа на София Анахид дълго се мъчи във фамилната къща на Цоневи в Коньовица. Сега една от най-красивите жени през соца отдавна живее в Америка при по-малката си дъщеря, Ани, чиито баща е вече също покойният Васил Тачев. За съжаление, Анахид, която и на 80 изглежда впечатляващо, страда от начална фаза на деменция, отключена след смъртта на Митко Цонев. Внучката й Деси Цонева споделя, че спомените на баба й се губят и не винаги познава веднага хората около нея.

Анахид Тачева и Ели Цонева никога не са били в приятелски отношения. Митко Цонев беше този, който поддържаше дипломатическото равновесие в династията, но след като той почина, на жените Цоневи дълго време им трябваше да се съвземат, коментират в арт средите. Сестра му Теодора все пак успя да излезе от депресията, довела я до опит за самоубийство, и да се погрижи за сина си, който е с нея в България, докато дъщеря й живее с баща си в Америка.     

Ели Цонева пък няма намерение да остава за постоянно в България. Тя живее между София и Париж, където е синът й.

„Беше ми тъжно през първите 3-4 години след смъртта на Коста. Не общувах почти с никого. Чудех се как да се измъкна от тази ситуация и в това време се научих да плувам, да рисувам, да яздя, ходих на курсове по стрелба, имам разрешение за оръжие.

Влюбих се в Коста още като ученичка, защото ми харесваха ролите му. После се омъжих, родих син, но бракът не вървеше много добре. На представление близо до Пловдив се запознах с него. Връзката ни започна още тогава. С мъжа ми живеехме заедно само заради детето, той също си имаше някакви връзки. С Коста Цонев заживяхме заедно четири години по-късно. Предполагам, че не съм била единствената жена в неговия живот през това време - той имаше слава на плейбой. Аз знаех за още четири дами, но няма да им казвам имената, защото са щастливо омъжени.

През 1986 г. той бе за кратко в Австралия. След това дойде във видинския куклен театър, където бях актриса, и каза: „Мислих много в Австралия - ти си жената за мен, ела в София.“ Съгласих се при условие да нямаме странични връзки. Неговото условие бе без брак и без да правим деца. Така от края на 1986 г. заживяхме заедно в Бистрица. Той беше на 57, а аз на 28 години. След няколко години, вече бях на 35, му предложих да се оженим, защото имах агенция за недвижими имоти, печелех добре, но беше много трудно да съчетавам бизнес в София с живеене в Бистрица. Тогава не карах кола и беше трудно. Той ми отговори: „Добре, бе, подготвяй документите“. Впоследствие дори забременях, но не можах да задържа детето.

Коста Цонев беше много приятен събеседник - не толкова строг и суховат, както изглежда от ролите. Не се държеше като възрастен човек. Често обикаляхме планината. Залежа се едва след операцията на сърцето - и то не заради нея, а защото падна и удари главата си. След това вече не можеше да пази равновесие. Отиде си бързо, за секунди. Докато четеше вестник във Военна болница, падна върху вестника и само каза: „Какво ми стана?“. Добре се разбираха със сина ми, който живее във Франция от години. За да няма търкания с роднините, Коста дари апартамента на децата си, а къщата я продаде на майка ми. Сега се опитвам да я продам, защото е много голяма. Трудно се поддържа и отоплява“, разказвала е Ели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай