Приключения като на кино

Приключения като на кино | StandartNews.com

През първата половина от 2015-а се завъртяха няколко филма, които бяха обявени от милиони зрители за суперхитове - в Европа и Северна Америка. Те са снимани на наистина вълнуващи въображението на пътешествениците места - някои от тях са красиви и романтични, а други са ексцентрични и дори скандални. Ако все още планувате отпуската си за оставащите месеци от годината, не се чудете - тръгнете по стъпките на любимите си екранни герои. Никак няма да е евтино, но със сигурност ще бъде незабравимо като емоция. Да не говорим, че ще получите главни роли във Фейсбук.

Бързи и яростни в Ел Ей

Първата част от култовата за автомобилните маниаци поредица "Бързи и яростни" е заснета преди повече от петнадесет години по улиците на Лос Анджелис. Продуцентите избраха същите локации, за да завъртят камерите за седмия, последен засега епизод. Екипът продължава да страда за Пол Уокър, който загина извън терена.
"Някои от нас са от самото начало. Вин, Мишел, Джордана и продуцентът Нийл бяха от началната малка продукция. Върнахме се в мегаполиса на дебюта ни - изключително емоционално решение за тези, които са израснали заедно от първата клапа до днес", сподели в съобщение до медиите екипът.
Няма съмнение, че Ел Ей е интересно място за екскурзия - най-вече за хората, които са влюбени в американската меча. Градът е известен с модерните, лъскави и блестящи небостъргачи, заведения и бутици. Популярни са неговите луксозни квартали, в които животът никога не спира, а се движи на много високи обороти - като във всички филми, снимани под прочутия хълм. Пасадина, Венис и Холивуд - това са местата за забавления, слънце, плаж и морски вълни. На "Булевардът на звездите" постоянно има туристи, които щракат отпечатъците от ръцете на екранните идоли. Подходящи места за разходки са "Сънсет" и "Сънсет трип". В нощните клубове ще срещнете повече изгряващи мераклии за слава, отколкото мегазнаменитости. Затова пък ги има в изобилие в Музея на мадам Тюсо - както мъртвите, така и живите. Там са Мерилин Монро, Алфред Хичкок, Джони Деп, Бритни Спиърс, Анджелина Джоли и Брад Пит... Който желае, може да се снима и с най-популярната личност на САЩ през последните месеци - президентът Барак Обама. Търсите нови предизвикателства, харесвате жегата и широките плажове, а нощният живот от шарените списания ви привлича - тогава Лос Анджелис е вашето място.

50 нюанса сиво във Ванкувър

В романа "50 нюанса сиво" действието се развива в Сиатъл. Снимките на филма обаче протекоха във Ванкувър - само на три часа път от дъждовния град. Ванкувър е отличен избор, твърдят познавачите. Намира се в устието на залива Бурард. Северната и западната част са свързани от два огромни моста. Накъдето и да се обърнете, виждате небесносините води на залива. На пристанището има десетки лодки и круизни кораби. Сред тях се извисява и небостъргачът "Харбър сентър". От площадката за наблюдения може да се насладите на уникален ърбън пейзаж. Ванкувър е симбиоза между хилядите сгради и красивата природа. Един от най-големите паркове, "Стенли", е разположен край Бурард. Туристите могат да се възползват от съоръженията за летни и зимни спортове. "Робсън стрийт" пък е гъсто изпъстрена с галерии, музеи и ресторанти. Но цените в кръчмите и в магазините са съвсем достъпни. Тези, които не обичат шопинга, могат да си доставят друго удоволствие - да докоснат върховете на вековни дървета, минавайки по 140-метровия мост над река Капилано. В близост се намира и паркът, където се съхраняват тотемите на коренното население.
Ванкувър предлага всичко - спокойствие и динамика, плаж и планина, чист въздух и впечатляващи билдинги. Изберете го за почивка през лятото, за да видите колко съвършено се преплитат нюансите на бялото и сивото, на бързината и спокойствието, на природата и стоманата.

Американски снайперист в Рабат

"Американски снайперист" е история за морски пехотинец, който защитава братята си по оръжие и семейството си. По-голямата част от филма е сниман Рабат, столицата на Мароко. Градът е за всички, които предпочитат историческите забележителности пред шопинга и безсмисленото въргаляне по пясъка. Рабат е на крайбрежието на Атлантическия океан - в устието на река Боу Регрет. Кулата "Хасан" е от най-вдъхновяващите постройки. Висока е 44 метра и е изработена от червен пясък. Оставена е недовършена поради смъртта на султан Якуб Ал Мансур през 1119 година. Стълбите са заменени от рампи. Така до върха на кулата може да се стигне с кон. В Рабат се намират и много музеи - на мароканското изкуство, на народните занятия, на древността, на останките на древния град Сала. Искате да се докоснете до миналото, да усетите полъха на първобитния начин на живот, тогава задължително посетете Рабат. Разбира се, след края на август.

Пепеляшка в двореца "Бленъм"

"Пепеляшка" е приказка за малки и големи, за всички, които вярват в силата на мечтите. Филмът е заснет в двореца "Бленъм" в Англия - предпочитана дестинация от любителите на архитектурата, романтиката и изяществото. Сградата е издържана в бароков стил. Дворът е в две части - красива градина и площ, населена с впечатляващи статуи. Много от апартаментите в двореца се ползват от представители на властта. Централният салон е особено живописен. На стените му са изобразени хора от различни народи, които призоват за мир. Някои архитекти определят това пространство като "триизмерна картина". Забележителна е и библиотеката, проектирана от Кристофър Рен. В нея съхраняват ценни книжа, архаични мебели и военни трофеи. Тук се намира и една от най-големите статуи на кралица Ана. Няма съмнение, че "Бленъм" е преживяване от класа - като за малки, така и за пораснали деца.

Твърде лично в Атланта

"Твърде лично 3" отново е за ченгето на Лиъм Нийсъм. Както вече е известно, бившият агент на ЦРУ е несправедливо обвинен в убийството на съпругата си. Докато екшънът в предишните две части се случваше в Париж и Истанбул, сега действието се развива в Атланта, щата Джорджия. Това е най-лесно достъпната дестинация от всички, коментирани дотук. Всяка година към нея се отправят тези, които искат да видят най-големия изкуствен аквариум на планетата. Интерес представлява "Светът на кока кола". Феновете могат да опитат различните продукти на компанията напълно безплатно. В Атланта, естествено, има и много музеи - исторически, за изящни изкуства, на природните науки и алкохола. За любителите на цветята и животните е огромната ботаническа и зоологическа градина. Undergraound Atlanta е място за развлечения и шопинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай