Саудитска Арабия благодари на Вежди

Помагаме си в опазването на културното наследство

Саудитска Арабия благодари на Вежди | StandartNews.com

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов, който е и председател на Групата за приятелство със Саудитска Арабия в Народното събрание, се срещна днес с посланика на Саудитска Арабия Н.Пр.  г-н Месфер Абдулархман АЛ ГАСИБ по негова молба.

Посланик АЛ ГАСИБ изрази голямата си благодарност за подкрепата, която Вежди Рашидов оказва за развитието на културните взаимоотношения между двете страни и допълни, че очаква това сътрудничество да продължи да се развива активно. „ Г-н Рашидов, разчитаме много на Вашето съдействие за опознаване на положителния опит на България, защото Саудитска Арабия има желание за активизиране на взаимоотношенията ни особено в сферата на културата, на културния туризъм и опазването на културното наследство. Надявам се България да бъде държава номер едно в Източна Европа за Саудитска Арабия”, заяви дипломатът. Той припомни, че двете страни имат подписани през 2016 година 9 споразумения за сътрудничество в различни области и в момента се подготвят още 9 подобни документа.

Вежди Рашидов благодари за високата оценка и изрази готовност да съдейства активно за културния обмен. „Имаме древна култура, имаме богат опит в археологията, а така също и в подводната археология, има много форми за опознаване на фолклора и традициите, за развитие на изкуствата и всичко това е добра база за сътрудничество”, подчерта Вежди Рашидов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай