Подробности за фаталния изстрел на Алек Болдуин. Каква е причината?

Загиналата операторка е украинка

Подробности за фаталния изстрел на Алек Болдуин. Каква е причината? | StandartNews.com

По време на снимки на филма Rust с участието на Алек Болдуин в резултат на инцидент с пистолет актьорът гръмна операторката Галина Хътчинс и бе ранен режисьорът  Джоел Соуса. Пистолетът е бил от реквизита и е трябвало да бъде зареден с халосни патрони. Режисьорът е в болница с повредена ключица.

В хода на полицейското разследване, представител на шерифа на Санта Фе Хуан Риос е потвърдил, че е стрелял Болдуин. Снимките временно са спряни, все още няма повдигнато обвинение. В момента текат разпити на Болдуин.

По данни на  изданието New Mexican причината за фаталния изстрел на Болдуин е неизправност в реквизита. Той не е знаел какви са патроните в пистолета. Обикновено на снимачната площадка първият асистент режисьор отговаря за реквизита.

Това не е първия случай когато умира човек по същата нелепа причина. През октомври 1983-то на снимките на сериала "Заговор" загина Джон Хексам, който се простреля в главата с уж хаалостни патрони. През 1993-та така умря сина на Брус Ли.

Починалата операторка е родена в Украйна. Хътчинс е завършила "Международна журналистика" в университета в Киев, след това започна сътрудничество с британски кинодокументалисти, които се занимават с журналистически разследвания. Пренася се в Лос Анжелис преди 10 години, завършва Академията тамч и става оператор в няколко фирма. През 2019-та списанието  American Cinematographer е определя като една от новите звезди в операторската гилдия.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай