Почина известният журналист Стефан Велев

Един от най-близките хора на Иван Славков

Почина известният журналист Стефан Велев | StandartNews.com

Коронавирусът е покосил Стефан Велев - дългогодишен  публицист, програмен директор на БНТ по времето на Иван Славков в периода между 1970 и 1978 г. Тъжната вест съобщиха негови близки в социалните мрежи. Велев е издъхнал на 83. Той бе журналист с над 60 години стаж в различни медии, театър и опера. Създател и първи генерален секретар на Асоциацията на балканските информационни агенции и почетен гражданин на Охрид. Бил е главен координатор на Театъра на нациите в София и на Международната детска акамблея, участва в изграждането на НДК, в реставрацията на Народния театър и Пловдивския дом на културата.

Стефан Велев работи в БНТ, когато телевизията утвърждава своята първостепенна роля в информационното пространство на България. Във впечатляващата му кариера има 15 000 работни дни в българските вестници, радио, телевизия.

"Не бяха лесни тези хиляди дни, но във всеки един от тях ние останахме добри, почтени и близки хора!“, заяви Стефан Велев преди три години, когато отбеляза своя 80-ти юбилей. Преди година Стефан Велев издаде книгата "Зазоряване преди полунощ. Ех, тази телевизия", в която разказва за изграждането и развитието на БНТ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай