Пламен пропя заради "Бон Джови"

Пламен пропя заради "Бон Джови" | StandartNews.com

Пламен Миташев е сред финалистите, които ще се пробват да бъдат следващият X factor. Чаровникът с оригинална бленда, който ще бъде също толкова ефектен и като актьор заради специфичното му излъчване, се изяви през пролетта и на караоке нощите с "Бон Джови".

Още тогава в около него се събра тълпа от впечатлени фенове. Оказва се, че именно в караоке надпревари спецът по хай тек е школувал гласа си. Тогава наградата на "Стандарт" - билети за концерта на Джон и компания, спечели Милен, един от най-добрите приятели на Пламен. "С него се познаваме от 18-годишни. Започнахме с музиката заедно. Аз дойдох от друг квартал и вечер сядах с китарата в детската градина и свирех. Тогава не пеех. Взеха да прииждат тийнове и се скупчваха около мен. Ставаше купон. Гледах как Милен обикаля наоколо и една вечер се реши, дойде и ми заяви: "Искам да остана при вас". Зарадвах му се, той е леко старомоден, добър човек. Има уникален глас - не може да изпее нито една фалшива нота. Пеехме и свирихме всяка вечер - дори в преспи през зимата. Само чакахме да свърши работното ни време и хуквахме към градинката, която беше наша сцена. И така в един момент се оказахме банда от 6 човека. Нарекохме се "Етик". След време обаче се разпаднахме, барабанистът замина в Канада, колегата по китара отиде в друга група", спомня си Пламен.

Имали доста добри авторски парчета. Били особен стил, според Пламен, но сърцераздирателни. Едното е озаглавено "Не мога, не искам". След краха на бандата Милен запалил Пламен по караокето. Всяка вечер излизали и пеели. После Пламен водел вечеринки в столични клубове. И това много му помогнало - и за гласа, и за мотивацията. "Има три типа хора, които ходят на караоке. Сектантите отиват, без да знаят защо, просто им е навик. Други, като мен, го правят, за да разпускат, да си отварят душата. Третите се качват на сцената, за да им се радват другите. Те пеят едни и същи песни, научени добре, и чакат аплодисменти", разказва Пламен. Преди две години водел някакво парти и дошла да забие една банда - "Рок сешън". Пламен припявал на парчетата им и след време, щом вокалът им ги напуснал, го поканили на прослушване. След третото парче се спогледали и 10 минути не продумали от изненада - колко много си пасват. Приятелите на Пламен от години го навивали да си пробва гласа в музикално шоу, но неговата самокритичност го спирала. Това лято обаче решил да се пробва в X factor. Нощта преди кастинга бил на участие и пял до 7 сутринта все тежки парчета - на "Хелоуин", "Айрън Мейдън". На сутринта казва, че гласът му разтърсвал земята. Приятелката му Росица, с която са заедно от 8 години, го насърчила. На прослушването му сервирали, че трябва да изпее и "нещо българско". Добре че си носел китарата и му се получил много добър кавър на "Може би" на "Сигнал". Денем Пламен работи във фирма за хай аудио и видеотехника, която прави много специални усилватели и домашни кина.

Признава, че усеща как се променя, откакто е в шоуто по Нова - всичко, което прави, е важно, внимава и за това да бъде разбран правилно. Казва, че ценностите и принципите, които изповядва, ще го преведат и по този път. А това са приятелите, любовта. Пламен е от хората, които се разчувстват лесно и може да се просълзи при вида на майка с дете на улицата. Но кой творец не е.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай