Павел Васев поема временно Филмовия център

Павел Васев поема временно Филмовия център | StandartNews.com

Павел Васев, пенсионираният директор на Народния театър, поема временно Националния филмов център до провеждането на конкурс.

Васев, който бе директор на Народния театър "Иван Вазов" от 2009 до началото на тази година, от днес е назначен за шеф на Филмовия център със заповед на министъра на културата Вежди Рашидов.

Павел Васев има изградени ръководни умения в различни колективи, утвърдени умения за създаване на екипност в управляваните институти в сферата на културата със значим положителен ефект за развитието на българската култура. Той има и изключително голям опит и умения за организация и координация на управлението на големи културни институти - като СТФ "Екран", Министерство на културата, Съюз на българските филмови дейци, БКИ - Москва, Сатиричния театър и Народен театър "Иван Вазов".

Сред артистичните му умения и компетенции са актьорско майсторство и режисура, оформление на сценични и експозиционни пространства, придобити във Висшия институт за театрално изкуство.

Носител е и на национални и международни награди за документално кино, отличия за професионална дейност, както и на орден "Кирил и Методий" - първа степен, се посочва в съобщението на МК.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай