Отвори врати първият у нас етно-културен център

Отвори врати първият у нас етно-културен център | StandartNews.com

Стара Загора. Първият у нас културно-информационен център "Етносвят България" отвори официално врати в старозагорския кв. Три чучура-север в събота. Деца от всички етноси в Града липите – българи, турци, роми, американци, руснаци, украинци, поляци, евреи, унгарци, пуснаха в небето ято бели гълълби като символ на мирното и толерантно съжителство. Представители на много дипломатически мисии у нас - Русия, Унгария, Армения, Полша и др., бяха тук, за да приветстват инициативата на клуба на етносите и Старозагорскаа община.

Сградата е построена преди десетина години по европейски проекта за ромски културен център, но по различни причини дълго време стои неизползвана и се руши. По инициатива старозагорския клуб на етносите общината ремонтира основно центъра и го предоставя безвъзмездно за ползване от сдружението с нестопанска цел "Етносвят България".

Културно-информационният център разполага с голяма концертна зала със 150 места, балетно студио, 5-6 ателиета за различни творчески занимания, филиал на библиотека "Родина".

Празникът за етническите общности в Града на липите бе ознаменуван с голям концерт "Различни, но заедно" в залата на Старозагорската опера с участието на творчески състави и изпълнители от различните етноси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай