Вторник,

Отменят фестивала „Лачени обувки“

От: Стандарт -
Отменят фестивала „Лачени обувки“
A
A
A

Традиционният детски фестивал на изкуствата „Лачени обувки“, който се провежда ежегодно в Берковица, тази година няма да се проведе, решиха от ръководството на общината.

Отмяната на фестивала се налага поради две причини, едната от които е недовършениет ремонтни дейности и невъзможността да се оборудва големият читалищен салон. Втората причина е извънредното положение, въведено в страната заради заразата с коронавирус.

Детският фестивал "Лачени обувки" е един от най-старите детски международни фестивали и това трябваше да бъде неговото 28 издание. От неговата сцена са тръгнали големи изпълнители като Михаела Филева, Теодор Койчинов, Нелиан Николова.

Фестивалът ще се състои през следващата 2021 година, а традициите му – да покрива четири изкуства и да събира деца от България и Европа, ще бъдат запазени. форум на изкуствата включва четири раздела – забавна песен, модерни танци, изобразително изкуство и театър.
По традиция фестивалът се провежда в Народно читалище "Иван Вазов – 1872" в Берковица. В момента читалището е в процес на оборудване и обзавеждане, включително и с нови кресла в големия салон, ново осветление и озвучаване.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички