Отиде си звезда на ловешкия театър

Актрисата Славка Цветанова Георгиева е „Заслужил гражданин на Ловеч“

Отиде си звезда на ловешкия театър | StandartNews.com

Почина ловешката актриса и „Заслужил гражданин на Ловеч“ Слава Георгиева. За това съобщават от Община Ловеч.

Съболезнования до близките, приятелите и колегите изказаха кметът на община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет  в Ловеч Петър Цолов, посочват от общинската администрация. Погребението ще бъде в град Царево, област Бургас, на 29 юли, от 11:00 часа, предаде БТА.

Актрисата Славка Цветанова Георгиева е „Заслужил гражданин на Ловеч“. Званието бе официално обявено по време на Празника на Ловеч - 11 май т. г. Поради заболяването тя не успя да присъства на тържеството. Званието й се  дава за дългогодишната ѝ театрална, обществена и културна дейност на територията на община Ловеч, както и за изключителния ѝ принос за развитието и популяризирането на българската култура и изкуство. Тя е отдала 46 години на професионалния  театър, както и на учениците от Езиковата гимназия в люляковия град, посочват от администрацията.

Сред значимите роли на Славка Цветанова Георгиева в Драматичен театър – Ловеч, са Лора в "Стъклената менажерия", Таничка в "Чудо", Мариола в "Татул", сестра Речид в "Полет над кукувиче гнездо",  Султана в "Железния светилник", Вида в "Грехът Златил", майката в "Майстори". В киното играе една от трите Мойри в "Роза Дамасцена" и гледачката в "Откраднат живот".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай