Отиде си машината за пари на Холивуд

Среброкосият продуцент е определян като „консилиери“ на Копола

Отиде си машината за пари на Холивуд | StandartNews.com

Отиде си машината за пари на Холивуд. Продуцентът на легендарните ленти „Кръстникът“ II и „Кръстникът“ III Фред Рус почина на 89-годишна възраст, четири дни преди да навърши 90. Той работи цели 50 години с режисьора Франсис Форд Копола. Заедно създават още един от шедьоврите в киното - „Апокалипсис сега“, в който участва Марлон Брандо.

Рус и Копола са продуценти на филмите „Разговорът“ с Джейн Хекман и Харисън Форд, „Аутсайдерите“, „Котън клуб“ с Ричърд Гиър и Никълъс Кейдж, и други. Той е и кастинг директор на последния хит на Копола "Мегалополис" с Адам Драйвър.

Фред Рус има две номинации за „Оскар“ за филмите „Кръстникът“ II и „Апокалипсис сега“, и е носител на много награди.

Той също е изпълнителен продуцент на филмите на София Копола, включително „Изгубени в превода“ с Бил Мъри и Скарлет Йохансон, „Мария Антоанета“ с Кирстен Дънст, Том Харди и Джейми Дорнан, „Измамените“ с Колин Фарел, Никол Кидман, Кирстен Дънст и Ели Фанинг, както и на и миналогодишната лента „Присила“ с Джейкъб Елорди, която е базирана на мемоарите „Елвис и аз“ на Присила Пресли.

Среброкосият Рус е определян като „консилиери“ на Копола и е известен с проницателното си око, което помага са избере най-подходящите актьори за филмите, които създават.
 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
Манипулативния
преди 3 седмици

Холивуд!!! Хубаво им вижте филмите с които ви предсказват бъдещето,някой вече са реалност!!!

Откажи