Отиде си комедийната легенда Клорис Лийчман

Актрисата беше на 94

Отиде си комедийната легенда Клорис Лийчман | StandartNews.com

На 94-годишна възраст почина комедийната актриса Клорис Лийчман, съобщи bTV. Тя имаше успешна кариера в киното и в телевизията в продължение на почти 8 десетилетия. Клорис е носителка на "Оскар" и "Еми" – най-големите награди в киното и в телевизията, а българските зрители я познават най-вече от хитовия сериал "Малкълм".

"За мен бе привилегия да работя с Клорис Лийчман, една от най-безстрашните актриси на нашето време", каза в комюнике мениджърката й Джулиет Грийн. От съобщението става ясно, че тя е починала от естествена смърт в дома си в град Енсинитас в щата Калифорния.

Лийчман има 8 награди "Еми" и държи първенството по брой призове заедно с Джулия Луис-Драйфус. Първата си "Еми" тя получава през 1973-а за филма "Чисто нов живот", в който изпълнява главната роля. Последната пък е през 2006-а за сериала "Малкълм". Тя има награда "Оскар" за ролята си в "Последната прожекция", в който участва по-малко от 10 минути - това я прави актрисата, която грабва трофея с най-малко екранно време.

През 2008-а, на 82-годишна възраст, актрисата стана най-възрастната участничка в предаването "Dancing with the stars". Сред най-известните филми, по които е работила, са "История на света: Част 1" и "Младият Франкенщайн" на комедийния гений Мел Брукс. Той беше и един от хората, които споделиха нещо за актрисата след смъртта ѝ

"Толкова тъжна новина. Клорис беше невероятно талантлива. За секунди можеше да ви накара да се смеете или да плачете. Винаги беше удоволствие да е на снимачната площадка. Всеки път, когато чуя конско цвилене, се сещам за незабравимата ѝ роля като Фрау Блюхен (от "Младият Франкенщайн"). Тя е незаменима и ще ни липсва", коментира Брукс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай