Вторник,

Операта поздравява медици и полицаи

От: Агенция Стандарт -
105
Операта поздравява медици и полицаи
A
A
A

Софийската опера и балет посвещава на медици и полицаи онлайн концерта си на Велика сряда от 17 часа - на сайта www.operasofia.bg youtube и фейсбук профила. „За  техните грижи и денонощно внимание -  макар че са подложени на риск в борбата със заразата от COVID-19, медиците продължават да работят най-отговорно, а бдителните полицаи осигуряват реда в страната. Този поздрав е и нашата надежда и вяра, че скоро публиката ни ще се завърне в своя храм, жадна за любимото си оперно и балетно изкуство. Бог с нас!“, написаха академик Пламен Карталов и неговите хора.

В програмата са включени арии на Риголето и на Жорж от „Травиата“ в изпълнение на Владимир Стоянов, Кирил Манолов с „Бал с маски“, ария на Одабела в изпълнение на Радостина Николаева, сцена от „Зигрфид“ с участието на Мартин Илиев и Красимир Динев,  ария на Турандот на Габриела Георгиева, Атанас Младенов като Евгений Онегин, Мариана Цветкова като Валкюра. Танцуват Марта Петкова и Никола Хаджитанев – в „Лебедово езеро“, Цецо Иванов и Катерина Петрова - в „Лешникотрошачката“.

Николай Петров, Димитър Станчев, Даниел Дамянов са сред другите звезди на Операта. Ще прозвучат „Годишните времена“ на Вивалди в изпълнение на Венера Христова, Вихра Маджарова, Кристина Джузепе със солист Людмил Ненчев на цигулката.  На финала – Радостина Николаева, Даниел Острецов и хорът на Операта във великата „Наздравица“ от „Травиата“ на Верди.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички