Огнени дами палят уикенда

Огнени дами палят уикенда | StandartNews.com

Мариана Векилска е добър боксьор, Диана Любенова е фен на обувките на висок ток

Мариана Векилска ще събужда зрителите на bTV през уикенда с преки включвания от домовете на успели хора, с истории на обикновени герои, с разкази за пътя към успеха на различни българи, известни по света. Тя поема щафетата на "Тази събота" и "Тази неделя" от Антон Хекимян, който пък заместваше титулярката Лора Крумова. Компания на Мариана ще прави и актрисата Диана Любенова, която ще води рубрика за шоубизнеса у нас и по света.

Ако Мариана Векилска поиска да влезе в някой следващ филм за Хари Потър като преподавател по журналистика, ще я лапнат като топъл хляб. За нея в телевизията тайни няма. И въпреки опита не е загубила пламъка и хъса да прави новини. Само в bTV е от 14 години...

След годините на щуро детство по къмпингите, от което със сестра й Деси си спомнят филиите с лютеница, много плуване и скачане от скали, Мариана става възпитаничка на Английска гимназия, а след това завършва и международни икономически отношения в УНСС. Първите стъпки в журналистиката прави в Нова телевизия, където водеше сутрешния блок. След това се изявява и в Канал 3. В bTV е от самото начало на телевизията. В началото е репортер, а три месеца по-късно става водеща на сутрешния блок "Тази сутрин" по bTV в компанията на Огнян Бояджиев. След това на негово място като неин партньор идва Николай Бареков.

Приятелите й казват, че е непоправим купонджия, обича да изпада в крайности, отлична готвачка е и се пали лесно.

Опитната телевизионерка в частния си живот среща истинската любов от втория път. Първия си брак с футболиста Георги Донков приключва половин година след подписите в райсъвета, когато е бременна с дъщеря си Габриела. Съпругът й Симеон Колев, с когото са заедно от десет години, описва съдбовния миг така: "Любовта ми с Мариана беше като сляпата неделя.

Видяхме се веднъж и се влюбих безумно

Месец по-късно вече живеехме заедно". След време се ражда и синът им Момчил, а Мариана признава, че на родителство се учи именно от Симеон, който е тотално отдаден на децата им. Той е и организаторът на честите им пътешествия по света. Последният им воаяж бил до Рим, Флоренция и Венеция. Тя сподели, че е останала очарована от италианците, от начина, по който ценят удоволствията, както и от кафето им. Самата Мариана е луд фен на еспресото. Преди време участва и в първото издание на "Великолепната шесторка" в компанията на Данчо Караджов. Векилска навремето смятала да се пробва в НАТФИЗ и по-късно тази своя жажда за театър утолява в университета на Централна Флорида, където посещава лекциите по драма.

Театърът я привлича заради шанса, който дава да експериментираш със себе си. Овен, с асцендент Дева, тя признава, че й се случва да избухва и да проявява инат. Но близките й казват, че е огън, много любяща и всеотдайна жена. А най-интересното е, че Мариана освен народни танци, е тренирала и бокс.

Като дете радвала родителите си Цветана и Борис с куп шестици. Ходела и на английски и пиано. Цял живот са я учили да бъде перфекционист и максималист. За bTV Мариана казва, че се чувства в свои води, в семейството си. Според житейската й философия

е важен пътят, а не целта

За Диана Любенова телевизията също никак не е тера инкогнита. Актрисата водеше едно вероятно позабравено предаване "Нощен магазин", след него "Секс игри, ах" и "Закуска в леглото".

От малкия екран за последно се появи по Нова - участваше в "Като две капки вода". Мъжът до Диана - продуцентът Лес Уелдън, се познава с много световни звезди покрай работата си, а съответно и Диана. В последното й участие в чужд филм тя се снима и с Джон Траволта и наистина има какво да разкаже за звездите отблизо. Плод на любовта им с Лес е дъщеря им София. Най-хубавото нещо на света е да си родител. Да го осъзнаваш, да си го искал и да ти се случи, казвала е неведнъж Диана, която последно се появи на големия екран в "Корпус за бързо реагиране". Там си партнира с Башар Рахал, който навремето я запознава с Лес.

Тайната на красивия й външен вид е хубава храна и спорт. Известна е като маниак на обувки и то на висок ток.

Диана, Стрелец по зодия, имала шанса да се снима редом до Бандерас, Фрийман и

даже да пофлиртува по сценарий с Траволта.

"Това са едни големи актьори. Много успели в световното кино и с тях е приятно да се общува. С големи професионалисти много бързо и лесно се работи. Те не ни третират като треторазрядни актьори. Отнасят се с уважение към човека, който стои срещу тях в епизода", споделя Диана. С Траволта й допаднала сцената, защото той я гледал в очите през цялото време, а у нас, в други продукции, рядко се случвало. Казва, че мистър Брилянтин е най-успелият актьор, с когото си е партнирала. В "Сезон за убиване" имали задача между тях да прехвърчат искри и това малко я стресирало. "Имала съм колеги, които са ме гледали в рамото, косата, в ушите, брадичката, но енергията минава през очите. Това е много важно въобще в общуването с хората. Това дава верни сигнали, нещата се случват спонтанно и така най-добре се работи", разказва тя. Диана останала и безмълвна от неподражаемия талант на Робърт де Ниро, гледайки го как снима в Бояна. Как изведнъж привел рамене, тръгнал с характерна за героя си походка и вече бил съвсем друг човек...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай