"Огледален свят" замества "Великолепният век"

"Огледален свят" замества "Великолепният век" | StandartNews.com

Очакваше се след края на тоталния турски хит "Великолепният век" по Диема Фемили да тръгне "Сезонът на черешите", но плановете на телевизията вече са други. На негово място от 15 май (неделя) от 16 часа ще дойде "Огледален свят". Турската мелодрама разказва за мечтите и копнежите на младото момиче Фериа, разкъсвано между две реалности. Сценаристите му са се погрижили красивата дъщеря на обикновения портиер в елитен квартал да влезе във фалшив свят на мечти и благородни лъжи. Мечтите й и действителността обаче се смесват, когато я приемат в частен университет с пълна стипендия. Тя бързо става център на вниманието сред колегите си от по-горните курсове. Любовната история е скроена покрай образа на Емир - богат и красив плейбой. Фериа носи дрехите си от квартала на богатите и се опитва да изглежда заможна. Разбира се, така не може да продължава и това й отваря нови и нови предизвикателства.

Сериалът е сред десетте най-гледани турски телевизионни поредици и се превръща в истински хит в световен мащаб. Може да се похвали с висок рейтинг в Турция, Румъния, България, Азербайджан, Иран, Пакистан, Афганистан. Също така е продукцията е успяла да пробие и традиционно наводнения от сапунки пазар в Индия.

В главната роля на заблуденото момиче влиза Хазал Кая. Актрисата е особено желана сред турските знаменитостите. Всъщност тя е минала през трансформацията на грозното пате. Като ученичка се комплексирала от наднорменото си тегло, но бързо се справила с личната си драма.

Променила хранителните си навици, спряла рафинираните продукти. Спортувала е дори вкъщи. "Вече не можех да издържам да съм толкова сочна. Купих гиричка и спортно килимче. Започнах да си пускам видеотренировки в ЮТюб. С часове гледах от лаптопа и повтарях действията, като накрая се специализирах и ги научих почти наизуст. Правех това в свободното си време. Исках да имам самочувствие, да докажа на себе си, че мога.", казва Кая. Влечението й към храната обаче не е стихнало. Тя е завършила кулинарно училище и все още мечтае да има ресторант. Хазал, която се снима от 16-годишна, влиза в "Огледален свят" с имиджа на звезда след няколко впечатляващи роли, сред които Йозге от "Ангел пазител" и Нихал от превърналия се в истинска мания сред българските зрители "Забраненият плод". Чаатай Улусой е плейбоят. Решението на продуцентите е просто, логично и правилно. За героя в сериала им трябва млад мъж, който да печели женската аудитория с визия и хъс. Улусой е перфектен. Освен да актьорства, успешно мери подиумите и се изтяга пред обективите на турските модни фотографи.

Аудиторията обаче е пленена от екранната двойка до толкова, че им лепва общо име - Фемир. За Чаатай това е първо участие в сериал, но след него се снима в главната роля на турския римейк на "Кварталът на богатите" - "Прилив, отлив", който му носи още по-голям успех. Макар жълтите медии и хроникьори да го наричат секс символ, той твърди, че двамата му герои от въпросните серийни ленти са му определили имидж на добро момче. Миналата година той бе отличен като най-добър актьор за ролята си в "Прилив, отлив" на годишните награди за музика и телевизия "Златната пеперуда".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай