Новият полет на Джонатън Ливингстън

Новият полет на Джонатън Ливингстън | StandartNews.com

Ню Йорк. Чайката Джонатън Ливингстън ще полети отново 43 години след първата публикация на книгата на Ричард Бах.

 

77-годишният Бах отново се връща към необикновената чайка в две нови свои издания. Едното е продължение на неговия философски мемоар от 1977 г. "Илюзии" и е написано след тежката му катастрофа със самолет през 2012 г., при която той едва не загива. Другото е ново издание на "Джонатан Ливингстън Чайката", което бе издадено на 11 февруари и съдържа "непубликувана досега четвърта част" от историята.

 

Бах, който е пряк потомък на фамилията на композитора Йохан Себастиан Бах, твърди, че никога не е имал намерението да напише "Илюзии II" (Illusions II: The Adventures of a Reluctant Student), която вече се предлага в Kindle Single.

 

Краткото ново издание разказва за това как Бах срещнал своите "духовни пастири", сред които е и Джонатан чайката, който лети след самолета му, когато машината се закача в електропровод и след това се разбива. В текста си писателят включва и едно от покойните си стари кучета на име Лъки, което му се явява под друга форма, както и пор, заявяващ, че "любовта е единствената сила във Вселената"

 

"Няма благословия, която да не може да бъде катастрофа, както и няма катастрофа, която да не може да бъде благословия", пише още авторът.

 

От Scribner наричат книгата четиво за хора, "които знаят, че в живота има повече от видимото с просто око и ще бъдат заедно с Джонатан, летейки по-високо и по-бързо, отколкото някога са мечтали".

 

В свое ревю за "Илюзии II" Вашингтон Пост пише, че историята е написана в типичния за Бах тон на "внимателно модулирано блаженство". Рецензентът обаче отбелязва също така, че писателят е попаднал в "мрачния трап на движението Нова епоха: метафизичното безрасъдство, което мълчаливо обвинява своите жертви за техните болести или нещастия."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай