Нови заглавия на книжния пазар

Испанец разкрива историята на ордена "Монте Гаудио"

Нови заглавия на книжния пазар | StandartNews.com

Воини на Исус търсят Корана

В епохата на Кръстоносните походи сблъсъкът между християнството и исляма достига връхната точка на ожесточение. Тогава се заражда братството на рицарите, орденът "Монте Гаудио". Той има за цел да се сражава на Светите земи заедно с тамплиерите и хоспиталиерите. Тази книга разказва именно неговата привлекателна, драматична и неизвестна досега история.

Какво обединява военен трибунал с един тамплиер в Каркасона, кражбата на свещени реликви от Новия храм на тамплиерите в Лондон с изчезването на Корана от Йерусалим? Отговорът на тези въпроси знаят само четирима - един наварец, един командор на финансите в ордена на тамплиерите, един воин мюсюлманин от сектата на друзите и една необикновена египетска ясновидка... Всички те ще се окажат на ръба на пропастта, решени да разкрият кражбата на века.

Хосе Маесо де ла Торе е работил като разследващ журналист в някои от най-големите испански вестници, но от 2000 година е автор на поредица от бестселъри.

"Безмълвният дом" на Орхан Памук

Типично в своя стил Памук ни разказва една вълнуваща история за сляпа ненавист и скрита болка, за страданието, на което ни обрича отказът да разберем другия... В безмълвието на своя дом героинята Фатма се вслушва в ехото на миналото. Животът й е изпълнен с горчивина, съжителството й със съпруга безбожник я кара да обърне гръб на действителността и да избяга в убежището на мислите си. Но не и от страшния грях, който й тежи на сърцето.

Болно дете нарочено за убиец

Джейкъб Хънт е тийнейджър със синдрома на Аспергер. Той е безнадежден в общуването с хората, има проблеми с изразяването, но умът му е брилянтно съсредоточен в... криминалистиката. Момчето постоянно се появява на местопрестъпления и казва на ченгетата какво да правят, при това обикновено е прав. Родният му град обаче е разтърсен от жестоко убийство и ролите се разменят - този път ченгетата идват с шокиращи въпроси при Джейкъб.

Документален роман за папата пират

Авторът Парадисис прониква зад лустрото на официалните хроники на Светия престол, за да хвърли светлина върху една от най-срамните страници от историята на Ватикана, която папските историци се опитват да зачеркнат: издигането в началото на ХV век на пирата Балтазар Коса до най-високия връх в католическия свят под името папа Йоан ХХIII.

Авторът възстановява хронологията на живота и делата на Балтазар Коса, който е бил любимец на жените и страшилище за мъжете.

Лавица

"Поезията на Гийом Аполинер"

в превод на Кирил Кадийски излиза за втори път подвързана и илюстрирана с много вкус от ИК "Захарий Стоянов". Емоционален предговор на преводача предхожда великолепните стихове на безсмъртния Аполинер.

"Черният манастир"

е едновременно трилър и любовна история, която отвежда читателя от раздираната от война Етиопия до вълшебния град Рим. Героят свещеник е неумолимо преследван, защото знае къде е чашата, от която е пил Христос на Тайната вечеря.

"Не се връщай"

от майстора на крими четивото Лий Чайлд разказва историята на бившия военен полицай Джак Ричър. Той се завръща в специалната бойна част, която е създал, но вместо овации бива задържан за престъпление, което не е извършил...

"Куала Лумпур под прикритие"

ни пренася в един от най-бляскавите азиатски мегаполиси. Зад лъскавата му фасада обаче се крие различен свят. Хиляди млади жени продават денонощно телата си под контрола на местната мафия...

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай