Нови герои във "Властелинът на пръстените", феновете ги искат

Пуерториканският актьор Исмаел Круз Кордова ще е в ролята на елфа Арондир

Нови герои във "Властелинът на пръстените", феновете ги искат | StandartNews.com

Цветнокожи елфи, хобити и джуджета ще има в новия телевизионен сериал „Властелинът на пръстените”, съобщава сп. "Венити феър" в Инстаграм.

Пуерториканският актьор Исмаел Круз Кордова ще е в ролята на елфа Арондир. Той ще бъде първият тъмнокож актьор в историята, който ще изиграе елф от вселената на Толкин. Според сюжета героят му е влюбен в лечителка.

Преди време беше съобщено, че в сериала ще се появи и тъмнокож хобит. Той ще бъде изигран от британския актьор Лени Хенри. Актрисата София Номвете пък ще играе тъмнокожо джудже принцеса.

Много от феновете на романа на Дж. Р. Р. Толкин изразиха недоволство в социалните мрежи във връзка с информацията около сериала и то не само за подбора на актьорите, а и за начина, по който е адаптирана историята от „Властелинът на пръстените”.

Те обвиняват сценаристите в небрежно отношение към първоизточника, критикувайки това, че светът на Толкин е „неподходящо осъвременен”. Продуцентът Линдзи Уебър обаче коментира, че сериалът трябва да отразява съвременния свят, такъв какъвто изглежда, като в него ще има много нови истории и че „Толкин е за всички”.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай