Четвъртък,

Нови герои във "Властелинът на пръстените", феновете ги искат

От: Рачо Рачев, сн. Инстаграм -
163
Нови герои във "Властелинът на пръстените", феновете ги искат
A
A
A

Цветнокожи елфи, хобити и джуджета ще има в новия телевизионен сериал „Властелинът на пръстените”, съобщава сп. "Венити феър" в Инстаграм.

Пуерториканският актьор Исмаел Круз Кордова ще е в ролята на елфа Арондир. Той ще бъде първият тъмнокож актьор в историята, който ще изиграе елф от вселената на Толкин. Според сюжета героят му е влюбен в лечителка.

Преди време беше съобщено, че в сериала ще се появи и тъмнокож хобит. Той ще бъде изигран от британския актьор Лени Хенри. Актрисата София Номвете пък ще играе тъмнокожо джудже принцеса.

Много от феновете на романа на Дж. Р. Р. Толкин изразиха недоволство в социалните мрежи във връзка с информацията около сериала и то не само за подбора на актьорите, а и за начина, по който е адаптирана историята от „Властелинът на пръстените”.

Те обвиняват сценаристите в небрежно отношение към първоизточника, критикувайки това, че светът на Толкин е „неподходящо осъвременен”. Продуцентът Линдзи Уебър обаче коментира, че сериалът трябва да отразява съвременния свят, такъв какъвто изглежда, като в него ще има много нови истории и че „Толкин е за всички”.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com