Нова екранна двойка в „Дани. Легенда. Бог“

Илияна Лазарова и Димо Алексиев са съпрузи в дебюта на Явор Петков

Нова екранна двойка в „Дани. Легенда. Бог“ | StandartNews.com

Илияна Лазарова влиза в ролята на съпруга на Димо Алексиев в пълнометражния дебют на независимия продуцент, режисьор и сценарист Явор Петков – „Дани. Легенда. Бог“. Гала премиерата ще бъде на „София филм фест“ – да се надяваме – през юни. Димо Алексиев e в образа на Дани – бизнесмен и общински съветник, съгласил се да участва в епизод от английска документална поредица за пране на пари. Още в първия снимачен ден той обявява на журналистическия екип, че реално ще снимат пълнометражен филм, в който той ще бъде главен герой, сценарист, режисьор и продуцент. Филмът черпи вдъхновение от белгийската черна комедия „Man Bites Dog“.

След раждането на сина си Илияна Лазарова се завърна на голям екран с роля в сериала „Пътят на честта“ и с участие в късометражния филм „По стечение на обстоятелствата“ на на младия режисьор Петeр Чивийски, който заедно с Любомир Балабанов са продуценти на комедийната драма. В сценария на Михаела Стоянова интригите се въртят около шофьор на такси, който отдавна е загубил самочувствие и авторитет. Той решава да поеме риск, за да докаже себе си отново, но недоразумение го отвежда право към провал. Илияна играе  нещастна съпруга, чийто влиятелен мъж непрекъснато й изневерява. Той зарязва жена си навръх Нова година, но тя решава да запълни самотата с нов любовник, с когото си организират еротични „игри“. Една от тях обаче води до голямо недоразумение, което променя съдбата на героите. Истински букет от емоции, изненади и обрати очаква зрителите на жанра драмеди, който в последните години завладя Америка, а сега си пробива път и у нас. Сред актьорите са още Николай Ишков, Елена Петрова, Ники Илиев, Веселин Ранков, Китодар Тодоров... Филмът вече обиколи няколко престижни фестивала по цял свят, имаше премиери във Варна и София. „По стечение на обстоятелствата“ получи и спецална награда от международният студентски филмов фестивал „Ранно пиле“.

Илияна Лазарова е завършила театралния и филмов институт „Лий Страсбърг“ в Ню Йорк. Участвала е в сериалите „Стъклен дом“, „Седем часа разлика“ и в двата сезона на „Връзки“. Играе главна роля в американската продукция „Вампирска нация“, където сред звездите е Нийл Джаксън – един от враговете на Джеймс Бонд в „Спектър на утехата“, а нейн партньор е Андрю Лий Потс от фентъзи поредицата „Първично”. От септември на 2013-а Лазарова е в трупата на театъра в Пазарджик.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай