Ноктите на Хю Джакман отиват на търг

Продават реквизит от "Междузвездни войни", "Хари Потър" и "Отмъстителите"

Ноктите на Хю Джакман отиват на търг | StandartNews.com

От 1 април киноманите вече имат възможност да вземат частица от магията на Холивуд вкъщи със себе си чрез наддаване в онлайн търг, предаде Нова. Предлагат се ценни реквизити от някои от най-големите научно-фантастични хитове през последното десетилетие: каски от щурмоваците от филма "Междузвездни войни" (Силата се завръща) "The Force Awakens". Те достигат цена до 90-120 000 евро. Търгът е безсрочен.

Ноктите на Върколака на Хю Джакман от "Х-Мен", парче криптонит от щита на Капитан Америка и чукът на Тор, изиграни от Крис Евънс и Крис Хемсуърт, от "Отмъстителите: Краят" (Avengers: Endgame).

В началото на седмицата вече бяха регистрирани хиляда кандидати за реликвите от цял свят, които според специалиста по история на изкуството в аукционната къща "Хампел", Кристиан Торес Нието, са произлезли от една колекция.

"Всички тези предмети идват от една колекция и са събрани по различни поводи на международния пазар на изкуството в САЩ например, както и от други източници, които колекционерът е имал", разказва Торес Нието.

Пример за предмет, който може да достигне огромни цени по време на търга, е пръчката, използвана във филма за Хари Потър, "Даровете на смъртта".

При първоначална оферта от 15-25 000 евро това е един от ключовите елементи от сюжета на филма, преминавайки през ръцете на трима от централните герои, включително самия Потър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай