Незабравимо викингско шоу с Amon Amarth на Sofia Solid

Тежък метъл ден в София

Незабравимо викингско шоу с Amon Amarth на Sofia Solid | StandartNews.com

Гръм отново порази столицата, но този път той бе музикален. Вторият ден от концертните серии на Fest Team - Sofia Solid премина успешно под чистото слънчево небе, но всички групи предизвикаха истинска буря от емоции. Три силни банди радваха столичани в продължение на няколко часа и всички - фенове и музиканти, си тръгнаха доволни и с изцедени сили.

Първи на сцената се качиха шотландците от Bleed From Within. Популярната метълкор група не е идвала досега у нас, но със сигурност ще се върне. Момчетата останаха крайно доволни от родната публика и обещаха да ги видим отново. Квартетът зареди феновете на макс още с първата песен от краткия си, но много силен сет от едва няколко парчета. Представямето им бе подобаващо начало на по-тежката от двете концертни вечери.

Втори излязоха ветераните от Kreator. Немците доказаха за пореден път защо са метъл величия и представиха на родните си фенове брутален едночасов сетлист с класики, хитове и нови парчета. От първата до последната нота стари и млади фенове заедно беснееха в погото и пяха всяка песен с фронтмена Миле Петроца и компания. Квартетът обича да идва периодично у нас и със сигурност това не е последния път, в който ще видим немските траш ветерани.

Шведската мелодет машина Amon Amarth се завърна за пореден път на родна земя и закри вечерта и фестивала с гръм и трясък. Викингите изпълниха тежък и мелодичен сетлист с най-големите хитове на групата, заедно с по-нови популярни парчета. Музикантите зарадваха публиката не само с безупречно изпълнение, но и с фантастично викингско сценично шоу и декор. Публиката експлоадира от първата нота и енергията не спадна до последната секунда. Освен типичното пого, феновете пред сцената изпълниха и знаковото за концертите на Amon Amarth "гребане" - публиката сяда на земята и започва да "гребе", все едно всички са на викингски кораб. Скоро в атмосферата на София не е имало толкова адреналин и със сигурност феновете очакват следващото завръщане на шведските машини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай