Нейков разцелува Ненчо, Бахаров - отличник

Нейков разцелува Ненчо, Бахаров - отличник  | StandartNews.com

София. Любо Нейков страстно целуна в устата Ненчо Илчев на церемонията за раздаване на наградите "Златна бленда". Разбира се, не е изключено двамата да са спретнали бутафория, тъй като Ненчо все пак е новият Мистър Сенко. "А нека сега да ми кажат, че не сме най-горещата гореща двойка", пошегува се Любо. Продуцентът и неговият артист всъщност връчиха приза именно в тази категория - късметлиите се оказаха Миленита и Захари Бахаров в "Под прикритие". Екшънът на БНТ удари конкуренцията в земята със 7 отличия включително и за сериал номер едно. Признанието е още по-ценно, защото всъщност идва най-вече от публиката.

25-членното жури от журналисти, блогъри и киномани присъди само двете големи награди в надпреварата между родните тв сериали и филми, произведени през последната година - останалите победите в 11-те категории бяха определени от зрителите. Захари Бахаров стана още "лошото момче на България" и авторът на "най-запомняща се реплика" - "Ще те размажа". Самият той не се появи на шоуто - залаганията бяха, че снима някъде в чужбина, извикан от лондонския си агент.

Голямата Стоянка Мутафова пък не дойде заради неразположение, Муки й прибра "блендата". "Г-жа Стихийно бедствие" на всички времена беше провъзгласена за кой ли път за кралица на комедията заради "Столичани в повече". Разликата между Стояна и нейната подгласничка и стара приятелка Татяна Лолова като мама Еми в "Домашен арест" бе едва 10 гласа. В мъжкия вариант спечели Нейков. Теодора Духовникова стана фатална дама без конкуренция заради своята Божура в "Дървото на живота". Ако имаше мъжки еквивалент, то това със сигурност щеше да бъде Башар Рахал - настанил се удобно сред публиката, той беше притиснат между самата Теодора, Елена Петрова, Силвия Лулчева. За да не остане по-назад, Христо Мутафчиев се хвърли да прегръща Койна Русева.

За "откритие на годината" бяха обявени младежите от групата "Революция Z".

За разлика от продукциите на малкия екран, при филмите оценката на публиката и журито не бе така единодушна - за номер едно зрителите избраха "Чужденецът", а оценяващите - "Цветът на хамелеона", който изпревари "Аве".
Димитър Митовски завърши вечерта с победоносно вдигнати ръце и rock&roll.

През октомври хиляди фенове дадоха своя глас в единадесетте нетрадиционни категории, а общо 15 продукции се бореха за тяхното одобрение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай