Неудачници споделят живота си

Неудачници споделят живота си | StandartNews.com

Филмът "Диви истории" обединява 6 сюжета за хора жертви

Филмът "Диви истории" е хибрид от драма, трилър и черна комедия. Лентата е съставена от шест отделни сюжета. Разкази за любовна измяна, завръщане на миналото, трагедия или дори насилие, което можем да открием във всеки ежедневен детайл. Желанието за успех, състезанието между хората и неравенството в света, в който живеем, стресират и депресират човека и той в един момент не издържа.

Един мъж си отмъщава за всички неправди, които са го сполетели в живота. Дори и за това, че не е случил на родители. Двама други мерят сили на извънградско шосе. Млада сервитьорка е изправена пред възможността да си разчисти сметките с човека, отговорен за смъртта на баща й. Мъж системно става жертва на градските "улични паяци" и бюрокрацията. Младеж от богато семейство блъска жена с колата на баща си. Двама младоженци научават неприятни истини един за друг на сватбения си прием. Сюжетите са обединени от образа на жертвата - разочарована, унизена или разбунтувана, тя търси справедливост, понякога с непозволени средства. А това най-често води до взрив от насилие с непредвидими последици.

Дамиан Шифрон, който е сценарист и режисьор на аржентино-испанската лента, и актьорите му, получиха не едно отличие за нея. "Диви истории" бе сред номинираните за "Оскар Т15" за най-добър чуждоезичен филм и в Кан, 2014-та, за "Златна палма". А Оскар Мартинес, Ерика Ривас, Херман де Силва, Рикардо Дарин и Леонардо Сбараля, Рита Кортес обираха призовете на жури и публика на кинофестивалите в Биариц, Осло, Сан Франциско, Сараево, Сао Пауло.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай