Нешка Робева: Безсрамието подчини всичко

Легендарната треньорка е в потрес от арогантността в обществото

Нешка Робева: Безсрамието подчини всичко | StandartNews.com

"По-лесно се диша извън големия град, дори и да не съм сама, но когато съм сама, по-лесно се мисли. Никой не ми пречи поне да мисля. Хората замърсяват атмосферата във всяко отношение, най-накрая и с лошата мисъл, което си е енергия", това каза в ефира на Нова Нешка Робева, най-успешната ни треньорка по художествена гимнастика.

"В Япония камините са забранени, за да не се замърсява допълнително въздухът, но това е най-малкият замърсител, хората замърсяват най-много с лошотията, която излъчват", добави още тя.

Според нея пандемията ни е показала, че страхът е бил основателен и че свободата е относителна, когато човек осъзнае, че трябва да се грижи за семейството си в ситуация, в която може да остане без работа. Сега страхът и зависимостта са станали съвсем ясни. 

"Не са ми понятни хората. Все повече разсъждавам върху това какво е човекът, за какво сме. Мисля, че всеки човек се ражда и той има своята работа на тази земя, която трябва да е свързана с развитие", сподели Робева

Тя разясни и вложеното в спектакъла й "Два свята" послание - реалният свят на чалгата, простотията, кича срещу приказния свят, духовния свят, света на приказния змей, който носи сила и предпазване. Тези, които се наричат днес змейове, не носят нищо, най-малко сила, смята още Нешка Робева.

"Малцина днес правят спорт, за да бъдат стимул, за да направят промяна. Сега успелите се пъчат. В нашия спорт вече изяществото го няма, без да виня колегите си. Аз ги виня за това, че не протестират. В стремежа да направят този спорт измерим, го направиха безинтересен. Силата му, както и на още няколко други спорта, е творчеството, възможността да бъдеш различен", убедена е знаменитата ни треньорка по художествена гимнастика.

Нешка Робева смята, че днес безсрамието, арогантността превземат всичко, подчиняват всичко и не се протестира. "Гледаме върха на носа си и не виждаме живота около нас", заключи тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай