Нешка: Бягам от самотната старост

Великата треньорка живее с много си кучета на село

Нешка: Бягам от самотната старост | StandartNews.com

Вече повече от година Нешка Робева се е уединила на вилата си в село Трудовец. Далеч от суетата на големия град, треньорката на златното поколение в българската художествена гимнастика се е заела с нова благородна мисия.  

В Трудовец, както навсякъде из страната, има много бездомни животни, както и безотговорни стопани. Преди няколко месеца Нешка приюти бездомните кучета Машаи Черна. Така кучешките обитателите в дома й станаха 16. Робева отгледа всяко едно от тях и щом поотраснаха със съдействието на добри хора и организации, посветени на тази дейност, ги задоми в чужбина. Откакто съжителства с представители на най-добрия приятел на човека, общо 15 от тях живеят при новите си семейства - 11 от тях са в Германия, а 4 са у нас.

Щастието, което животинките носят на Нешка, бе помрачено миналия месец, когато тя откри Черна - майката на седем от осиновените вече кученца, да агонизира. Отровена от човек, който все още не е открит. Но искрата в очите на треньорката отново блести от няколко дни, откакто опашки край нея въртят още двама новодомци - Пижо и Пендо.

"Една жена от селото ги намери изхвърлени. Ще ги отгледам, както всички други, и направят ли 4-5 месеца, след като минат всички задължителни ваксини и обезпаразитяване, ще им намерим домове, вероятно отново в Германия или в Австрия", разказа пред "ПИК" Робева. "Сутрин може да не си изпия кафето, дори да не закуся, но за животинките - закуска задължително. Ще ви споделя нещо интересно. Преди много, много години, ми бяха направили хороскоп. Излезе, че в средата на живота си ще сменя амплоато си и ще се занимавам с изкуство, както и стана. Хороскопът показа още, че ми предстои самотна старост. Казах си: Абсурд, това не мога да си го представя изобщо - да живея сама на вилата. Сега хем съм сама тук, хем не съвсем - обградена съм от любовта на моите животинки", сподели още Нешка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай