Четвъртък,

„Необозримо за Кольо К.“ в НДК

От: Агенция Стандарт -
A
A
A

Серия от графики и живописни платна, които не са показвани в Пловдив, са сред акцентите от изложбата „Необозримо за Кольо К.“ в Арт галерия НДК. Любителите на изкуството ще видят произведения на художника, предоставени от меценати и частни сбирки. Официалното откриване е на 4 октомври от 18, 30 ч. Експозицията разкрива разноликото творчество на артиста от Пловдив в неговия иначе „необозрим свят“. Ще бъдат показани ранни произведения, включително скулптури и инсталации.

„Творчеството на Кольо Карамфилов е поетически сложно и дълбоко. Той е един от най-обичаните художници - работеше с най-различни техники, правеше от всичко изкуство. Включихме в изложбата с много ранни негови неща – графики още от времето, когато се подписваше като Николай Карамфилов. Има много интересна комбинация между пластика и рисунка и, разбира се, големи живописни произведения, в които могат да се видят целия този свят от символи, знаци, послания на Кольо Карамфилов.“, споделя професор Галина Лардева, изкуствовед и куратор на изложбата „Необозримо за Кольо К.“.

На изложбата в НДК ще бъдат показани и откъси от филми за и с участието на Кольо Карамфилов. На премиерата ще бъде представен и двуезичен каталог, който съдържа биографични данни на твореца и представя произведения от неговото творчество.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички