Нели Монеджикова остана и без син

Звездата от „Ол инклузив“ през 2006 погреба мъжа си Антоний Генов

Нели Монеджикова остана и без син | StandartNews.com

Нели Монеджикова – актрисата доайен в сериала на Нова телевизия „Ол инклузив“, остана и без син. Дамата, която дълго години играе в „Сълза и смях“, а прекрасният й глас често озвучи в дублажа и до днес, през 2006-та погребва съпруга си – изключителният Антоний Генов, а сега е в Лондон, където синът им Ангел Генов е открит мъртъв в апартамента си, както съобщи по-рано Площад Славейков.  

Ангел, който е роден през 1978-ма, завършва НАТФИЗ „Кръстю Сарафов“ в класа на професор Надежда Сейкова. Играе в Театър „Българска армия“, докато не заминава за британската столица, за да постъпи в школата MetFilm School. Генов младши напоследък прави отлично впечатление на критиците край Темза във филма на Весела Казакова и Мина Милева „Котка в стената“. 

Ето и някои от ролите на Ангел Генов на БГ сцената - в "Ромео и Жулиета", „Декамерон", „Евгений Онегин", "Железният светилник", "Както ви харесва"... Носител е на две награди „Икар“ – за дебют като Алън Стренг в "Еквус" от Питър Шафър в Стара Загора и за поддържаща роля за Панталоне в "Принцеса Турандот" от Карло Гоци в Театър "София".

Ангел Генов не успява да доживее дори възрастта на баща си – Антоний Генов, един от най-красивите и талантливи родни актьори, който си отива на 56 след тежка депресия. Неговата съдба е от най-тъжните в гилдията. От края на 70-те Генов старши влиза от филм във филм, като блестящият му старт е в „Записки по българските въстания“, където е Панойот Волов. Той е Велизарий в „Хан Аспарух“, д-р Банков в „Адаптация“, Владимир Расате в „Борис първи“. Има няколко престижни отличия, както за дебюта си като Панайот Волов, така и "Златна роза" за участието си в "Те надделяха" на Киран Коларов. В началото на новия век обаче киното напълно несправедливо и обидно затваря вратите си за Антоний Генов и той дави мъката си в алкохол, като налага дистанция между себе си, колегите и публиката.

      

      

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай