Найден Тодоров проговори китайски за ЧНГ

Световнопризнатият маестро дирижира четири концерта в Поднебесната империя

Найден Тодоров проговори китайски за ЧНГ | StandartNews.com

Найден Тодоров посреща 2024-та в Китай, където е по покана на една от най-големите агенции там. В четири концерта в престижните зали на Жонгшан, Нантонг, Пекин и Ченгду маестрото и неговите музиканти представят програма с популярни валсове. Публиката в Жонгшан първа аплодира бурно българите, които се отблагодариха с бис на популярна китайска мелодия. Найден Тодоров демонстрира и завидни познания по китайски, което предизвика истинско цунами от възторг. Той и колегите му ще посрещнат в Нантонг Нова година шест часа преди всички нас.

Турнето продължава в Пекин в най-престижната зала за класическа музика на Китай, където се очаква сред публиката да са гости от Министерството на културата на Китай, посланикът на България в Китай, консулът на България, посланикът на Словения в Китай,  директорът на филхармонията в Пекин. Пследният концерт е в Ченгду на 2 януари, след което Найден Тодоров ще има творчески ангажименти в Германия и Корея.

Първият концерт на Найден Тодоров в София през 2024 година  е на 25 януари със Софийската филхармония и световнопризнатия пианист Стивън Ковачевич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай