Найден Тодоров е "Музикант на годината"

Слушателите на БНР отличиха и Кварто квартет

Найден Тодоров е "Музикант на годината" | StandartNews.com

Диригентът и директор на Софийската филхармония Найден Тодоров спечели приза "Музикант на годината" за втори път. В 28-годишната история на наградата досега само Райна Кабаиванска и Теодосий Спасов са получили двукратно отличието. От сцената на зала "България" той благодари на публиката и на двата важни оркестъра в своя живот - този на БНР, с който е имал изключителни успехи, и на любимата Софийска филхармония, която преди 2 години преобърна живота му. Маестро Тодоров е убеден, че наградата е резултат от прекрасните концерти в юбилейния 90-и сезон на Филхармонията.

Той ще излезе отново на пулта пред любимите филхармоници на 30 май, когато заедно ще представят Четвъртата "Романтична" симфония на Брукнер и концерта за цигулка на Макс Брух със солист Божидара Кузманова.

 Още една награда отиде при състав на Софийската филхармония. Кварто квартет заедно с Вая денс студио бяха отличени в категорията "Проект на годината" за музикалния спектакъл за деца "Кармен". На 1 юни в зала "България" те ще представят своя нов проект "Вещици и магьосници".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай