Навалица за новия Джеймс Бонд

Навалица за новия Джеймс Бонд | StandartNews.com

Филмът "Спектър" сложи края на още една епоха в историята на Джеймс Бонд - тази на Даниел Крейг като легендарния неостаряващ и неумиращ таен агент. Режисьорът Сам Мендес се постара това да бъде достойно изпращане. 48-годишният актьор, който играе Бонд от 2005-а, заяви пред "Тайм аут Лондон", че по-скоро "би си прерязал вените", отколкото да поеме ролята на 007 за пети път. От 1962 г. досега са заснети 24 филма за детектива на кралицата, които носят на създателите си приходи от над 6 милиарда долара. Киноепопеята за Бонд е втора по търговски успех след сагата "Междузвездни войни".
Кой ще наследи ролята, превърнала Шон Конъри, Роджър Мур, Тимъти Далтън, Пиърс Броснан в емблема за най-съвършен джентълмен е въпрос, който тормози и фенове, и кинокритици, и букмейкъри. Двама от мераклиите - Том Хидълстън и Идрис Елба - безсрамно се тикат за образа във всяко свое интервю в електронна или печатна медия. Хазартните къщи вече приемат залози за това кой ще бъде следващият Бонд, като в играта остава дори Даниел Крейг и евентуалното му завръщане за бравурен финал. Ето ги претендентите за най-съвършения шпионин на Нейно Величество.

1. Том Харди
Възраст: 38
Биография: "Легенда", "Лудия Макс: Пътят на яростта", "Завръщането"
Коефициент: 1/1,1

Том е любимецът на букмейкърите и е очевидно защо. "Лудия Макс", в който той играе главната роля, се превърна в един от най-големите хитове на миналата година, награден и с шест "Оскара". С всичките си изпълнения досега Харди е доказал, че има сериозен обхват - от долен американски мошеник в "Завръщането", заради който Леонардо ди Каприо и Алехандро Г. Иняриту се скъсаха да му благодарят този сезон, до неумолим мъжкар от работническата класа в "Легенда". Актьор с характер и лидерско излъчване, Харди несъмнено има харизмата да вземе в ръце валтера на Джеймс Бонд, но дали самият той би се съгласил да посегне към стереотипа на Бонд е друга тема. "А кой не би искал? Ако получа шанс, ще дам всичко от себе си. В нашата страна обаче има цяла редица от много талантливи актьори, мечтаещи да участват във филмите за Бонд не по-малко от мен", сподели Харди.

2. Идрис Елба
Възраст: 43
Биография: "Наркомрежа", "Лутър", "Дългият път към свободата", "Зверове без нация".
Коефициент: 4/1

Спорът за расовото разнообразие в киното вече не звучи сериозно - Идрис Елба е вторият най-вероятен агент 007. Дали ще стане първият черен Бонд или не, той е един от най-забележителните кандидати. Най-голямото изискване към всеки, който иска да вземе лицеза за убиване, е да бъдат сексапилен толкова, че само с щракване на пръсти фаталните жени да се увиват около него. Единственият фактор срещу Елба е неговата възраст. Ако се класира, ще бъде на 45 по време на снимките. Слуховете, че той ще поеме ролята, се носят още от 2014-а, когато изтече конфиденциална кореспонденция на шефката на "Сони пикчърс ентърпрайсис" Ейми Паскал. В мейл най-вероятно до Елизабет Кантилон, бивш вицепрезидент на "Кълъмбия пикчърс", тя пише: "Идрис трябва да е следващият Бонд". "Не трябва ли Агент 007 да е красавец? Радвам се, ако смятате, че подхождам. Честита нова година, хора!", написа тогава Елба в Туитър.

3. Деймиън Люис
Възраст: 45
Биография: "До живот", "Вътрешна сигурност"
Коефициент: 5/1

Деймиън Люис има чар в изобилие и може да бъде достоен наследник на Даниел Крейг, но той би бил твърде предпазлив избор, както го определя "Гардиън". С него продуцентите ще получат лесно за пласиране горещо тяло в смокинга на 007. Но и той е кандидат, срещу когото е времето. Все пак Люис има предимство пред предшественика си, който беше широко неизвестен извън Великобритания по времето, когато пое ролята. Участието му в първите три сезона на успешния сериал "Вътрешна сигурност" означава, че британецът е добре приет от американската публика, макар да няма ореол на филмова суперзвезда. Но никой от предишните актьори, изиграли 007, не е имал.

4. Ейдън Търнър
Възраст: 32
Биография: "Хобит", "Реликвите на смъртните: Град от кости", "Полдарк", "Да бъдеш Човек"
Коефициент: 6/1

Съвсем наскоро този чаровник оглави класацията за 100-те най-сексапилни мъже на "Глемър" за 2016-а. Ирландецът може да се окаже голямата изненада за залагащите и букмейкърите. Търнър е по-висок от Крейг и е събрал доста фенки със сцените си без ризи в британския сериал "Полдарк". Съблазнявал е и от реклами на одеколони. Търнър обаче е още по-секси в "Хобит". Той има още един плюс - достатъчно млад е, за да изиграе още дузина филми за Бонд за следващото десетилетие.

5. Хенри Кавил
Възраст: 32
Биография: "Династията на Тюдорите", "Човек от стомана", "Мъжът от U.N.C.L.E."
Коефициент: 7/1

"Трябват ти няколко секунди да се осъзнаеш, защото Хенри е толкова красив. Той излъчва някаква опасност, което е страхотно. Тя е скрита, но ти знаеш, че е някъде там и това го прави още по-интересен", казва за Кавил Ейми Адамс, колежката му от "Човек от стомана". Още през 2006 г. той иска да стане Джеймс Бонд. "Пробвах се за ролята, когато бях на 22. Но Даниел беше най-добрият избор", признава без завист Хенри. За Кавил обаче също е трудно да облече смокинга на Бонд - най-малкото заради договора му да играе Супермен в няколко филма за "Лигата на справедливостта" за "Уорнър брос" за следващото десетилетие. Вероятно ще му е много трудно да вкара и екшън снимките на Бонд в графика си. Той беше отличен в "Мъжът от U.N.C.L.E.", но филмът на Гай Ричи се провали в приходите, а това би могло да му повлияе.

6. Том Хидълстън
Възраст: 35
Биография: "Тор: Богът на гръмотевиците", "Нощният мениджър", "Отмъстителите"
Коефициент: 9/1

Том напоследък е най-спряганият наследник, защото самият той заяви, че е огромен фен на филмите за 007 - и тъкмо заради това не би приел ролята лекомислено. Хидълстън, който в момента играе в адаптацията по Джон льо Каре "Нощният мениджър", обясни, че да бъде Бонд би било "изключителна възможност, стига само да почука на вратата". Той казва: "Списание "Тайм" започна анкета и имаше, да кажем, сто актьори в списъка, включително Анджелина Джоли. Но да, приятно е да те включат в стотицата. Огромен фен съм на поредицата. Целият екип ходихме да гледаме "Спектър", докато снимахме "Островът на черепа" в Хавай. Обичам атмосферата, митологията - всичко това. И все пак съм наясно колко тежка физически е тази работа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай