Националният балет на Испания танцува в София

Националният балет на Испания танцува в София | StandartNews.com

София. В София в пълния си състав пристигна Националният балет на Испания, който ще излезе за втори път пред българската публика.

Спектакълът ще е на 25 март, в зала 1 на НДК. Преди две години фиртуозните фламенко изпълнители покориха с огнената си страст българските зрителите и обещаха да се върнат отново.

Испанците ще играят тук две от най-прекрасните си творби – Грито и Севилска сюита. Само преди седмица балетът танцува тези постановки пред испанската Кралица София, която прие на лична аудиенция артистичния директор на балета Антонио Нахаро.

Оборудването на балета е вече тук в два ТИР-а, натоварени с оборудване и сценични костюми, 300 чифта специални фламенко обувки, както и специален под, с който ще се покрие сцената на зала 1 на НДК, за да отеква тракането на токовете на байлаоресите. Голяма част от изпълненията на танцьорите е под съпровод на жива музика. Tеглото на някои от роклите достига 15 килограма заради дългите шлейфове и безброй къдри. За да е всичко в добър вид, в гримьорните на НДК се внасят шевни машини, перални, сушилни, гладачно оборудване и за обслужването на всичко това се грижи екип от 15 души.

Спектаклите са организирани от продуцентски агенции „БГ Саунд Стейдж" и „Кийн акт" със съдействието на посолството на Кралство Испания и УниКредит Булбанк.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай