Наследници на Гучи скочиха на Ридли Скот

Те заплашиха да предприемат съдебни действия срещу новия филм "Къщата на Гучи"

Наследници на Гучи скочиха на Ридли Скот | StandartNews.com

Наследниците на италианската модна къща Gucci заплашиха да предприемат съдебни действия срещу новия филм на Ридли Скот "Къщата на Гучи". В него режисьорът изобразява членове на семейството като "хулигани", предаде АФП.

Във филма, който вече набира скорост и фенове, Лейди Гага изпълнява ролята на Патриция Реджани, която беше осъдена за убийството на модния наследник Маурицио Гучи (изигран от Адам Драйвър) през 90-те години.

„Семейство Гучи си запазва правото да предприеме всякакви действия, за да защити името и имиджа си, както и тези на своите близки“, се казва в писмо, подписано от наследниците на основателя Алдо Гучи, публикувано от италианската информационна агенция ANSA.

Филмът е режисиран от британския режисьор Ридли Скот, който е създал някои от най-емблематичните филми през последните 40 години, включително "Blade Runner", "Alien", "Gladiator" и "Thelma and Louise".

В писмото се казва, че семейството е особено обидено от изобразяването на Реджани - "жена, окончателно осъдена, че е поръчала убийството на Маурицио Гучи... като жертва".

Премиерата на филма беше във Великобритания по-рано през ноември, а на 16 декември ще излезе и по кината в Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай