Народният пак издига сцена под звездите

Третото издание на „Театър пред театъра“ е от 1 до 11 юли

Народният пак издига сцена под звездите | StandartNews.com

За поредна година грандиозна открита сцена, около която ще седнат 951 зрители, ще бъде издигната пред Народния. В продължение на 11 дни ще се случи третото издание на „Театър пред театъра“. Продажбата на билети за хитовите спектакли започва на 14 май –  цените са от 20 до 40 лева. Всички представления са с начален час 21, 30. Очаква се над 11 000 зрители да се потопят в магията под звездите на нощна София.

Началото е на 1 юли със съвместния концерт на Народния театър и Софийската филхармония.  На 2 юли по традиция има гост - тази година това е Малък градски театър „Зад канала“ с „Ромул Велики“ от Фридрих Дюренмат, режисьор Бина Харалампиева. В ролите са Герасим Георгиев-Геро, Василена Атанасова, Весела Бабинова, Петър Калчев, Бойко Кръстанов, Владимир Димитров, Владимир Зомбори, Стоян Младенов, Георги Кацарски, Атанас Чопов, Вежен Велчовски и Симеон Бончев.

На 3 и 4 юли за първи път на голяма сцена под открито небе зрителите ще видят една от най-хитовите постановки на Народния театър, за която билетите се изкупуват с месеци напред – „Лисичета“ от Лилиан Хелман. Във версията на Бина Харалампиева блестят Теодора Духовникова, Иван Юруков, Дарин Ангелов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Цветан Алексиев, Цветомира Даскалова, Радина Боршош и Марин Рангелов.

На 5 и 6 юли е ред на  „Един безумен ден“ на Михаил Петров по Бомарше. Звездите в представлението по пиесата „Сватбата на Фигаро“ са Параскева Джукелова, Димитър Живков, Стелиан Радев, Джулия Бочева, Васил Драганов, Стоян Пепеланов, Христо Чешмеджиев, Христо Терзиев, Пламен Димов, Владислава Николова, Ева Данаилова, Вяра Табакова, Цветомира Даскалова.

На 8 и 9 юли - само месец след премиерата, публиката ще види за първи път на открито Стефан Данаилов и Аня Пенчева в „Актрисата“. В комедията на Питър Куилтър двамата си партнират с Кирил Ефремов, Ненчо Илчев, Иван Панев, Павел Иванов, Живко Сираков, Боряна Бабанова и Божидар Мицев. 7, 10 и 11 юли са запазени за изненада.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай