Над 250 самодейци се надпяват и надиграват на фестивал в с. Елешница

Над 250 самодейци се надпяват и надиграват на фестивал в с. Елешница | StandartNews.com

Разложкото село Елешница ще се превърне в музикална сцена в края на този месец. На 30 август от 14:00 часа в центъра на селището ще се проведе първият фолклорен фестивал „Фолклорна среща".

Над 250 участници ще се състезават в две категории – песни и танци. Записалите се за участие групи са 17, индивидуалните изпълнители са десетки. На фолклорния фестивал ще бъде излъчена най-добрата певческа група и най-добрата танцова хореография. Целта на събитието е да съхрани и популяризира българското фолклорно наследство, да представи пъстротата на народно изкуство, да насърчи приемствеността на младото поколение и приобщи населението към активно общуване с фолклора. Фестивалът има конкурсен характер, в него могат да вземат участие всички любителски групи, състави, оркестри, индивидуални изпълнители в областта на българския фолклор, възрастта няма значение.

„Изживейте един опияняващ ден с фолклорни танци и песни, наследени през вековете от нашите предци!", приканват организаторите от Народно читалище "Западнородопски лъч" в Елешница, кметството в селото и Танцов състав "Елешница".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай