Музикалният театър открива сезона с концерт

Спектакълът е на 29 септември

Музикалният театър открива сезона с концерт | StandartNews.com

Музикалният театър открива новия си сезон на 29 септември, неделя, от 17 часа с концерта “Влез в моя сън“ - жест на признание към своята вярна публика. Със спектакъла трупата ще отбележи и 60-тия юбилей на главния диригент  и художествен ръководител Юли Дамянов.

Заглавието идва от дует от „Любов и омраза”- опера-мюзикъл от Юли Дамянов по пиесата „Херцогинята на Падуа” от Оскар Уайлд. В концерта ще прозвучат рядко изпълнявани произведения като увертюрите „Цар и дърводелец” от Лорцинг и „Кандид” от Бърнстейн, фрагменти от мюзикълите „Кабаре” от Кандер и „Уестсайдска история”, както и любими арии, дуети, ансамбли, хорове и балети от оперети. Концертът ще завърши със Sanctus, написан от Юли Дамянов. На финала публиката ще види и масовата сцена „Маскарад” от началото на второ действие на „Фантомът на операта”от А.Л. Уебър. Новите дати на „Фантома” са между 3 и 17 ноември. Наред със звездите на Музикалния театър в представлението ще участват и бивши членове на трупата – диригентът Любомир Денев, солистите Олга Скеклиова, Марияна Попзлатева, Юлия Миланова, Цветан Цветков, Живко Желев, Николай Петров. Към тях ще се присъедини и певецът Васил Петров. „Бих се радвал да събера изпълнители от различни поколения”, казва диригентът, който работи в театъра от 33 години. „За мен Музикалният е любов”, признава той.

Преди официалното откиване на сезона Оперетата гостува на 21 септември от 20 часа в Летния театър в Сандански с концерта –спектакъл „Музикална феерия“.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай