Мутанти пътуват във времето

Мутанти пътуват във времето | StandartNews.com

Звездите от "Х-Мен" заедно в новия филм от поредицата

Мутанти се впускат в епична битка в две времеви пространства, от която зависи бъдещето на цялото човечество. Това общо взето е сюжетът на последния филм от касовата поредица "Х-Мен: Дни на отминалото бъдеще". Във филма отново са познатите звезди мутанти от първите три части Хю Джакман, Иън Маккелън, Патрик Стюарт и Холи Бери. Към тях са и актьорите от "Х-Мен: Първа вълна" - Джеймс Макавой, Майкъл Фасбендер и Дженифър Лорънс. Режисьорската работа отново е поверена на Брайън Сингър, който дебютира през лятото на 2000 г. с първата част на филма. "Най-голямата причина, заради която исках да се върна към "X-Мен", не беше титаничният актьорски състав и мащабът на историята, е начинът, по който новият филм е свързан с елементи, които досега не са засягани, като пътуване във времето например, а са развивани в комиксите в продължение на много години", обяснява Сингър.

Новият "X-Мен" е вдъхновен от оригиналния комикс "Дни на отминалото бъдеще" на Крис Клермон, който също има малка поява във филма. "Мисля, че всичко се навързва идеално. Миналото във филма се развива в началото на 70-те години, когато светът беше завладян от огромни промени и вълнения", обяснява комикс иконата.
Героите обаче не се връщат назад във времето физически, а само съзнанието им, което обладава тялото на по-младото му аз. Когато съзнанието на Лоуган е в миналото, то и бъдещето съществуват едновременно. Така че има паралелни действия, които се случват в двата времеви периода и променят събитията. 2023 година е мрачното настояще. Роботи убиват мутантите, а техните симпатизанти попадат в лагерите за интернирани. Въпреки невероятните си умения и качества, мутантите търпят загуби и вече виждат края си. За да избегнат унищожението, те изпращат в 1973 година свой мисионер, натоварен със задачата да предотврати събитието, което е довело сегашните разрушителни конфликти: малко по системата на "Терминатор".

Хю Джакман отново е бесен върколак

Прекрасното изпълнение на балета "Спящата красавица" на Кралската опера може да се види на голям екран у нас тази събота. Произведението е върхът на класическия балет - комбинация от хореографията на Мариус Петипа, музиката на Чайковски. "Спящата красавица" винаги е била една от ключовите постановки на Кралския балет. Разкошната сценография е на Оливър Месел, преобразена от Питър Фармър, а по допълнителната хореография работят Антъни Дауел, Кристофър Уилдън и Фредерик Аштън. Така балетът е едновременно класически и модерен. Принцеса Аврора е Сара Лам, а принц Дезире е Стивън Макрей.

Гледаме "Крал Лир" на Сам Мендес

Театралното представление "Крал Лир" на известния кинорежисьор Сам Мендес също ще се излъчва на запис в родните кина. Датите са 28 май и 4 юни, от 19 ч в "Синема сити" в "Мол София" на "Стамболийски".
В годината, в която светът отбелязва 450 години от рождението на Шекспир, продукция на Британския национален театър е истински хит. Саймън Ръсел Бийл е в ролята на стареещия крал, който решава да раздели кралството си между трите си дъщери, според това коя от тях е най-красноречива във възхвалите си спрямо него. Но любимата му дъщеря Корделия мълчи, а светът на Лир се срива.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай