Мутафчиев и Гъмов се побратимиха

Мутафчиев и Гъмов се побратимиха | StandartNews.com

Топактьорите излизат в петък в драмата "За теб" в откритата сцена на "Раковски"

Христо Мутафчиев и Станимир Гъмов са братя в драмата "За теб", която майсторката на монолозите, диалозите и обратите Яна Борисова посвети на Ицо и неговата борба с гадния инсулт.

Първата премиера е утре на многострадалната "Открита сцена", която поне още няколко петилетки по "Раковски" ще бъде известна като "Сълза и смях". Мутафчиев нарича пиесата "много лична изповед", защото в нея се оглежда завръщането му от света на обречените. Яна - без покана или препоръка - отива в болницата при Мутафчиев, тъй като е минала по този път, докато помага на съпруга си да се възстанови след два инсулта. Христо - въпреки железния си характер - приема енергията и опита на Борисова, с която се познават покрай церемониите "Икар" и "Аскеер", но нищо повече. Но след дългите разговори между четирите стени те стават сродни души. В тяхната компания ала барон Мюнхаузен е и Гъмов. Той също е от малкото, които Ицо допуска до терзанията си. Неслучайно мъжките момчета ще са заедно пред публиката.

"Никога не е срамно да кажеш "обичам те" - но понякога може да стане късно. Затова е добре да го изричаме днес и веднага. За всичко това е нашият спектакъл с режисьор Петър Кауков", пояснява Мутафчиев. Той не се притеснява от реплики, които пряко се отнасят до ситуацията, в която изпадна след инцидента.яФилософиите, закачките, смешките и ирониите на болезнени и всевъзможни теми звучат напълно адекватно. Най-яркият фокус като че ли е върху страха - от себе си, но не и от чувствата. Художник е Никола Тороманов. Следващите представления са на 6, 7, 17 и 21 декември.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай