Муки защити честта на Стояна. Кое я накара да избухне?

Дъщерята смята че това е единственият най-лош филм за Стояно, който някога е гледала

Муки защити честта на Стояна. Кое я накара да избухне? | StandartNews.com

Като вулкан изригна в интервю за „България Днес“ дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева. "Как не го е срам Юрий Дачев като сценарист и режисьор на филма за майка ми -"Герой на мегдана", излъчен по БНТ онзи ден, да не ме покани една дума да кажа за Стоянка? Та ние двете най много се обичахме“, избухна Муки.

Тя се възмути, че е поканил хора, „които не я познаваха толкова добре, освен Богдана“. „Не го ли е срам, може ли такова нещо? Нарочно ме пропуснал, но защо", пита се дъщерята на Стояна.

"Не че ми е майка, но този филм е страшно некадърно направен. Можеш ли да прелиташ напред-назад в образа на майка ми. Ту в гримьорната, ту седнала за малко, вместо да дадеш различните и роли. Тя да си говори. Като ще правиш филм, направи го като хората за най-голямата ни българска актриса Стоянка Мутафова, не какво този или онзи си спомнят за нея. Това е говорено 100 пъти. Какво по-ново ще каже? Важно е какво тя е говорила, да видят младите хора, поколенията какво е направила, а не да се появят хора, които да представят себе си. Много съм възмутена", споделя Муки.

Бившата актриса е категорична, че не е против Юрий Дачев, но смята че това е единственият най-лош филм за Мутафова, който някога е гледала.

"Това е лично мое решение. Аз съм написал книги за Стоянка Мутафова и съм я показал от всички страни. Имало е глави и за Мария Грубешлиева. В този филм исках да покажа другата страна на Стоянка. Моите уважения към Мария, ако тя се е почувствала засегната. Но това е режисьорско решение", сподели режисьорът на филма Юрий Дачев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай