Муки за откраднатия кръст: Дано не е отмъщение

Ако то е направил бедняк, да му е простено, каза дъщерята на Мутафова

Муки за откраднатия кръст: Дано не е отмъщение | StandartNews.com

 

Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова коментира освернения гроб на майка си, след като вандали откъртиха месинговия кръст на Христос, монтиран на паметника до снимката на звездата и съпруга й Нейчо Попов. Муки благодари на директора на Централни софийски гробища г-н Хаджикотев, който обеща той да бъде възстановен в най-кратки срокове.

 „Благодаря на г-н Хаджикотев, това е голямо дело”, коментира за в. „Телеграф” Мария Грубешлиева-Муки, докато с мениджъра на Мутафова Евгени Боянов отидоха на гроба на великата актриса.

Според тях вандалщината е извършена между понеделник и сряда, защото в неделя те са били на гроба на Стояна и всичко е било на мястото си.

„Много вероятно да е някой човек, който е много беден и няма какво да яде. В такъв случай до някаква степен бих го приела. Но ако е вид отмъщение, то това говори за всякаква липса на вяра и морал. Истината е, че да посегнеш на гроб и на кръст е непростимо”, категорична е Муки.

Откраднатият метален елемент никак не е евтин – себестойността му е около 500 лева.

Самата Муки признава още, че е изпитала голяма болка, като е научила за случката, защото все още не може да приеме, че майка й я няма.

„Аз много тежко приемам смъртта на Стояна. Защото само нея имах в този живот. Много ми липсва, много. С мисълта за нея лягам, с мисълта за нея ставам. Всичко ми е тя. Само Евгени Боянов е до мен и ми помогна да мина през най-трудните ми моменти. Но колкото и време да минава, майка не се прежалва”, със сълзи на очи споделя Грубешлиева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай