Събота,

Муки за откраднатия кръст: Дано не е отмъщение

От: стандарт -
Муки за откраднатия кръст: Дано не е отмъщение
A
A
A

 

Дъщерята на голямата актриса Стоянка Мутафова коментира освернения гроб на майка си, след като вандали откъртиха месинговия кръст на Христос, монтиран на паметника до снимката на звездата и съпруга й Нейчо Попов. Муки благодари на директора на Централни софийски гробища г-н Хаджикотев, който обеща той да бъде възстановен в най-кратки срокове.

 „Благодаря на г-н Хаджикотев, това е голямо дело”, коментира за в. „Телеграф” Мария Грубешлиева-Муки, докато с мениджъра на Мутафова Евгени Боянов отидоха на гроба на великата актриса.

Според тях вандалщината е извършена между понеделник и сряда, защото в неделя те са били на гроба на Стояна и всичко е било на мястото си.

„Много вероятно да е някой човек, който е много беден и няма какво да яде. В такъв случай до някаква степен бих го приела. Но ако е вид отмъщение, то това говори за всякаква липса на вяра и морал. Истината е, че да посегнеш на гроб и на кръст е непростимо”, категорична е Муки.

Откраднатият метален елемент никак не е евтин – себестойността му е около 500 лева.

Самата Муки признава още, че е изпитала голяма болка, като е научила за случката, защото все още не може да приеме, че майка й я няма.

„Аз много тежко приемам смъртта на Стояна. Защото само нея имах в този живот. Много ми липсва, много. С мисълта за нея лягам, с мисълта за нея ставам. Всичко ми е тя. Само Евгени Боянов е до мен и ми помогна да мина през най-трудните ми моменти. Но колкото и време да минава, майка не се прежалва”, със сълзи на очи споделя Грубешлиева.


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички