Младоци играят Шекспир зад канала

Младоци играят Шекспир зад канала | StandartNews.com

Музиката на Графа звучи в спектакъла на Тея Сугарева
"Дванайсета нощ" е за 25-ия рожден ден на трупата

Младоците на Малък градски театър "Зад канала" в петък ще пробват да овладеят гениалната драматургия на Шекспир. Те излизат премиерно в "Дванайсета нощ" - спектакълът е посветен на 25 години от рождението на общинската трупа. Нейната шефка Бина Харалампиева се е доверила за режисурата на Тея Сугарева. Дъщерята на Едвин Сугарев пък е извикала Алиса Атанасова, Весела Бабинова, Владимир Зомбори, Луиза Григорова, Любомир Ковачев, Христо Пъдев...

Алиса, която влиза в ролята на Оливия, поднася своеобразен подарък за 80-ия рожден ден на баба си, изключителната Виолета Бахчеванова. Звездата от Народния някога получава аплаузи за Виола в постановката на академиците.
Изгряващите жреци на Мелпомена и Талия - както и техните герои - нищят темите за любовта (секса) и жаждата (консумацията). А те, както е знайно от началото на света, са извън времето и пространството. "Дванайсета нощ" е за неосъзнатото и неосмислено неспокойствие на човешката природа, за емоционалната недостатъчност, анализират авторите на проекта. Между тях е и Влади Ампов-Графа, чиято музика ще звучи над любовните неволи и вечните интриги, типични за комедиите, драмите и трагедиите на великия автор.

Сценография и костюмите са на Каролина Далкалъчева, а хореографията - на Велислава Цветкова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай