Младок спасява света

Младок спасява света  | StandartNews.com

Джерард Бътлър е властелинът на мрака в епичния фентъзи екшън

Смъртен се изправя срещу "Боговете на Египет"

В "Боговете на Египет" оцеляването на човечеството е поставено на карта. В това зрелищно екшън приключение за щастие неочаквано се появява младият смъртен Бек (Брентън Туейтс). Той поема на вълнуващо пътешествие, за да спаси света и голямата си любов. За да успее, Бек трябва да привлече на своя страна могъщия бог Хор (Николай Костер-Валдау), с чиято помощ да надвие безмилостния му "колега", управляващ мрака, Сет (Джерард Бътлър). Той е узурпирал трона на Египет и е превърнал някога мирната и просперираща империя в царство на хаоса и конфликтите. След като епичната им борба срещу Сет и поддръжниците му ги отвежда в Отвъдното, Бек и Хор са принудени да преодолеят немислими препятствия, подлагащи на изпитание смелостта, готовността им за саможертва и волята им за победа в неизбежната последна битка.
Режисьор на епичния фентъзи екшън е Алекс Прояс. Той черпи свободно вдъхновение от египетската митология и не пести специалните ефекти. Прояс не е от най-продуктивните режисьори, но пък творбите му определено се помнят и открояват. Той ни даде "Гарванът" през 1994 г., "Град на мрака" - с едно от най-страшните дечица от света на фантастиката "Аз, роботът". В останалите роли са Джефри Ръш, Руфъс Сюъл, Чадуик Боусман, Аби Лий, Рейчъл Блейк и Къртни Ийтън.

"Боговете на Египет" ***

Саша Барън Коен - агент полуинтелигент

Саша Барън Коен придоби световната си известност с пресъздаването на необуздани, оригинални и крайно забавни образи. Обикновено те са поставени в невероятни обстоятелства - от съмнителен уличен рапър и шоу водещ, през журналист от Казахстан, посещаващ Америка, до австралийска модна икона в търсене на славата. В новия си филм "Агент полуинтелигент" Коен показва ново, изцяло оригинално творение. Комедията разказва историята на един идиот (Барън Коен) и неговия брат, шпионина (Марк Стронг). Ноби Бътчър е вечно безработен и обичащ да се забавлява футболен фен, който е принуден да спаси света. Той има всичко, за което един мъж от Гримсби може да мечтае - 9 деца и приятелка, която обича повече от всичко (Ребел Уилсън). Само един елемент липсва в живота му - братчето му Себастиан, с когото са ги разделили като малки. След 28 години търсене Ноби най-накрая е по следите на брат си в Лондон, без да знае, че сега Себастиан е най-смъртоносният агент на Ми6. След катастрофална среща, в която Ноби, без да иска, проваля мисията и разрушава живота на брат си, двамата са принудени да бягат и разкриват заговор за унищожението на света. За да спаси човечеството и брат си, Ноби ще трябва да се впусне в международна мисия и да приеме пълна промяна от миловиден идиот в изтънчен таен агент. Както и в предишните си филми, номинираният за "Оскар" и носител на "Златен глобус" Саша изцяло се отдава на персонажа и го прави да изглежда изключително достоверен и реален. "Искахме да създадем истински екшън, с опасностите, с най-големите каскади и с рисковете. И насред цялото това напрежение се появява този идиотски персонаж и променя хода, казва Барън Коен.

В останалите роли са Габури Садибе, Скот Адкинс, Пенелопе Крус, Айла Фишер, Анабел Уолис, Джони Вегас, Йън Макшейн и Ребел Уилсън.

"Агент полуинтелигент" ***

Дама без глас напира за оперна дива

"Изкуството да пееш фалшиво" е забавна трагикомедия, режисирана от Ксавие Джаноли. През 20-те години на миналия век Маргьорит Дюмон мечтае да бъде оперна дива. Богатата дама с нулев певчески талант намира подкрепа за мечтите си в лицето на Маделбос, иконом със собствени естетически разбирания. Страдащият отдавна неин съпруг Жорж все така се ужасява пред перспективата да й каже истината. Ироничната мъдрост на филма е концентрирана в паметната реплика на нуждаещия се от пари Атос Пецини - учителят по пеене на Маргьорит: "Възвишеното и нелепото никога не са били твърде далечни." Катрин Фро, Криста Тере, Андре Маркон, Мишел Фо и Обер Фенуй са в ролите.

"Изкуството да пееш фалшиво" ***

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай