Митко Щерев изригна срещу колеги заради пенсиите

Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и сега да ревеш за награда, отсече композиторът

Митко Щерев изригна срещу колеги заради пенсиите | StandartNews.com

Митко Щерев се включи в разговора за премиите на звездите от "Златният орфей". Думите му обаче разбуниха духовете в гилдията.

"Как може 30 години да продаваш прахосмукачки и сега да ревеш за награда? Как може 30 години едната половина от дует да не живее в България и сега да претендират за пари? А вие знаете ли, че аз лично съм виждал как всяка вечер Борис Гуджунов прибираше по 100 лева за участие и нито веднъж не се сети да плати осигуровки за тези 3000 лева месечно?", каза Щерев на гости при Георги Любенов.

Композиторът най-вероятно визира Христо Кидикови и Йодан Марчинков. Както се знае, Кидиков от години продава скъпа марка прахосмукачки. По-рано той заяви, че е бил подминат несправедливо при раздаването на паричните награди, а отговаря на условието да е имал награда от "Златният Орфей". Марчинков пък от десетилетия живее в Швеция. Двамата със Стефка Берова се разведоха още през 80-те години и известно време са продължили да излизат на сцената заедно, без публиката у нас да знае, че вече не са съпрузи.

Митко Щерев не подмина и братя Аргирови. Според него и те не могат да претендират за парични награди от държавата, защото нито веднъж не са участвали в "Златният Орфей".

Също така композиторът е убеден, че прословутите документи на бившата Концертна дирекция са се изгубили. "Изчезнали са само тези за периода 1960-1975 година, така че всички, които имат кариера след 1975-а, би трябвало да могат да докажат платени осигуровки и да имат пенсии", каза Щерев и добави, че според него всички попизпълнители у нас след 1990-а на практика са работели в сивия сектор.

"Господин Митко Щерев, никога не е късно да се опозориш! Днес, по националната телевизия, композиторът Митко Щерев, с присъщата си високомерна помпозност, като последна инстанция, директно обяви всички музиканти, изпълнители и творци, останали без пенсии, заради невъзможността им да докажат трудов стаж - за лъжци и негодници. Срамота!", коментира по темата колегата му Тенко Славов във Фейсбук. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай