Мишо Билалов: Върнах се към рока и жицата

Дългоочакваната премиера на "Голата истина за група "Жигули" е на 13 април

Мишо Билалов: Върнах се към рока и жицата | StandartNews.com

Дългоочакваната премиера на филма на Виктор Божинов "Голата истина за група "Жигули" е на 13 април зала 1 на НДК, а от 16 април продукцията тръгва в кината в цялата страна. Във филма присъстват и двата компонента на добрия филм – страхотни актьори и силен сценарий. 

"Снимките бяха забавни и напрегнати - трябваше да ги свършим за 22-23 дни, колосална работа за толкова кратко време, но за радост успяхме", разказа Михаил Билалов в студиото на "Тази събота и неделя".

Участват още Герасим Георгиев-Геро, Димитър Рачков и Филип Аврамов, с които Мишо снима за първи път.  Актьорът добави, че героят му има прототип, а именно човек, който пише чалга, но е рокаджия по душа.

"Музиката от филма е изключително добра, а най-хубавото е, че с колегите актьори, които се превърнахме в музиканти накрая, имаме банда и може да позаработваме и да посвирваме от време на време. Много благодаря за това връщане към годините на рока и жицата", допълни актьорът.

Той разкри, че концертът в Бургас, който е във филма, е бил неописуемо преживяване - на сцената те изпълняват петте парчета, създадени за лентата от Жоро от "Остава" и Петър Дундаков. Билалов сподели и любопитна подробност - когато са се събрали за първи път с вече уж научените партии за всеки от инструментите, бъркотията е била невъобразима - всеки е свирил за себе си. "Някой ден ще го пуснем в социалните мрежи", обеща актьорът.

"През 80-те всички слушахме едни и същи неща, тогава западната музика се чуваше малко по-трудно, както си мислят днес хората. За да изслушаме едно парче на AC/DC, трябваше да ходим в 14-та дискотека и около час и половина да слушаме съветско-българска естрада само за да чуем две техни парчета", спомня си Билалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай