Министърът на културата проговори за скандалите в Народния

Кръстю Кръстев покани на среща и разговаря с вносителите на писма, свързани с работата на театъра

Министърът на културата проговори за скандалите в Народния | StandartNews.com

Министър Кръстю Кръстев покани на среща и разговаря днес в Министерството на културата с вносителите на писма, свързани с работата на Народен театър „Иван Вазов“. На срещата присъстваше и ресорният зам.-министър Виктор Стоянов, съобщиха от ведомството.

След като писмата бяха официално заведени в деловодството на културното ведомство, министърът на културата изслуша техните автори. Те го запознаха подробно със ситуацията от тяхна гледна точка в Народен театър „Иван Вазов“. Зам.-министър Стоянов помоли, ако има неописани до момента сигнали, те да бъдат подадени допълнително, за да могат да бъдат своевременно разгледани.

Министър Кръстев изслуша внимателно всички участници в разговора и сподели, че му е изключително болно от създадената ситуация. По думите му знакова национална културна институция, каквато е Народен театър „Иван Вазов“, трябва да е пример за обединение, за да може да води останалите културни институти, да фокусира творческата енергия.

„В демократичното общество, в което живеем, всеки артист търси свобода в изявата си пред света, но тази свобода идва и с отговорността към правото на другия“, каза министър Кръстев и допълни, че демокрацията се крепи на закони, създадени от хората в обществото. Но също така посочи, че основа на демокрацията са нравствеността и моралът.

Той увери вносителите на писмата, че ще разговаря с всички заинтересовани страни, както и ще извърши обстойна проверка и анализ на подадените сигнали.

"Иска ми се след толкова години работа, да търсим причини не да се разделяме, а да се обединяваме около важните за всички ни в културата теми", посочи в края на разговора министър Кръстев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай