Министърът на културата с важни срещи в Германия

Ще връчи грамота и плакет „Принос в развитие на културата“

Министърът на културата с важни срещи в Германия | StandartNews.com

Министърът на културата Кръстю Кръстев е на работно посещение в Германия, където в периода до 28 януари му предстоят важни срещи с цел активизиране на културното сътрудничество и популяризиране на българската култура, в изпълнение на заложените приоритети в Програмата за управление на Република България юни 2023 г. – декември 2024 г., предават от Министерството на културата. 

 Министър Кръстев е придружаван от зам.-министър Амелия Гешева и началника на политическия му кабинет Весела Щерева. 

В Берлин Министърът на културата ще разговаря с държавния министър по въпросите на културата и медиите г-жа Клаудия Рот и с изпълнителния директор на фондация „S. Fischer” и основател на Европейската мрежа за литература и книги „Традуки“ г-жа Антие Конциус. България се присъедини като пълноправен участник към проекта „Традуки“ от 2019 г. 

На 27 януари в Магдебург министър Кръстев ще има среща с председателя на комисията по въпросите на културата и медиите при Бундестага г-жа Катрин Буде и с председателя на парламента на федерална провинция Саксония Анхалт д-р Гунар Шеленбергер. 

Министър Кръстев ще посети и театъра в Магдебург, където ще връчи грамота и плакет „Принос в развитие на културата“ на изтъкнатия български диригент маестро Светослав Борисов. Спектакълът в театъра същата вечер ще премине под неговото диригентство. 

В рамките на визитата си в Германия министър Кръстев ще разговаря също с посланик Григор Порожанов и с директора на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов. Сред темите на разговорите с тях ще бъде засилване на сътрудничеството между културните институти в София (Гьоте-институт България) и в Берлин (БКИ-Берлин).

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай