Петък,

Минеков даде ремонта на Ларгото и на прокуратурата

От: СТАНДАРТ -
297
Минеков даде ремонта на Ларгото и на прокуратурата
A
A
A

Министърът на културата проф. Велислав Минеков даде доклада за ремонта на Ларгото, сигнал за който бе пратен и до ОЛАФ, на прокуратурата. Минеков пусна обширен пост във фейсбук за действията, които са последвали от това.

По думите му културното министерство държи "цялата истина да излезе наяве, но същевременно не може да си позволи изискваните финансови санкции".

"Министерството е изпратило преведен доклада на ОЛАФ на Върховната касационна прокуратура на 17.06. 2021. ВКП бе сезирана по наша инициатива, като МК изрично изисква да бъде уведомено за хода на разследването и крайния акт на Прокуратурата", пише още министър Минеков.

ЕТО ЦЕЛИЯ ПОСТ НА ПРОФ. ВЕЛИСЛАВ МИНЕКОВ:

Във връзка с ремонта на столичното Ларго, стигнал и до ОЛАФ, Министерството на културата държим да направи публични всички последващи действия по казуса:

Министерството е изпратило преведен доклада на ОЛАФ на Върховната касационна прокуратура на 17.06. 2021. ВКП бе сезирана по наша инициатива, като МК изрично изисква да бъде уведомено за хода на разследването и крайния акт на Прокуратурата.

Същевременно в Министерството на културата е получено писмо от Главна Дирекция национална полиция на МВР във връзка с провеждано следствие. На него бе отговорено в срок, предоставена е цялата изискуема и налична информация, касаеща провежданата от тях проверка.

Министерството на културата изпрати писмо и до Управляващия орган на ОПРР с възражения по основателността и размера на финансовата корекция. То по никакъв начин не оспорва констатациите на ОЛАФ, а само финансовите корекции, които биха нанесли сериозни загуби на България. В същото време, ако не възразим, аз мога да бъде упрекнат от ПРБ, че не съм защитил държавния интерес и поради това ще връщаме средства.

МК държи цялата истина да излезе наяве, но същевременно не може да си позволи изискваните финансови санкции. Това ще бъде пагубно за Министерството и за културата като цяло.

 


Всички новини от категория Култура.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички