Михаил Петров целуна сцената на Народния театър

Актьорът режисьор празнува 50 години в академичната трупа с „Един безумен ден“

Михаил Петров целуна сцената на Народния театър | StandartNews.com

Михаил Петров направи грандиозно събитие в Народния театър за своя 50-годишен творчески юбилей в академичната трупа. „Понякога имам усещането, че съм тук от мезозойската ера“, шегува се кавалерът на Мелпомена. Неслучайно публиката го аплодира на крака след финала на възродения му режисьорски мюзикъл „Един безумен ден“ по Бомарше. Известният актьор падна на колене, за да целуне сцената, на която играе и поставя от половин век насам. Пълната зала високо оцени стила му в уникалния спектакъл, в който си дават щастлива среща драма, музика, песен, танц, балет, живопис - шеметен карнавал за душата.

Актьорът режисьор със съпругата си, професор д-р Нася Хаджиева, сина си, доцент д-р Михаил Петров, снахата и внуците

На елегантния коктейл сред фамозните барокови интериори на първи балкон приятели и колеги посрещнаха с нови овации, цветя и подаръци Михаил Петров и артистите му от представлението. Първа го разцелува Аня Пенчева, с която прекрасно си партнират в десетина хита от най-новата история на Народния – от „Черна комедия“ и „Рейс“, през „Ах, този джаз“, до „Аз плащам“ и „Лунатици“.

С Аня Пенчева в хита на Народния „Ах, този джаз“

Сред гостите, посрещани и от директора на Народния Васил Василев, беше и професор Кирил Топалов, отдавнашен почитател на изкуството на Михаил Петров.  Юбилярът прие аплаузи за още един юбилей - 50 години от сватбата му с професор Нася Хаджиева, елитен микробиолог, вирусолог и онколог.  

 Аня Пенчева, Симеон Владов, Ивайло Караньотов и Милена Фучеджиева   

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай